BRYTER TAUSHETEN: Lars von Trier er åpen om utroskapen som ledet til hans skillsmisse med Bente Trier. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB Scanpix
BRYTER TAUSHETEN: Lars von Trier er åpen om utroskapen som ledet til hans skillsmisse med Bente Trier. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB ScanpixVis mer

Lars von Trier etter skillsmissen: - Jeg var utro

Regissøren skal skilles fra Bente Trier etter 20 års ekteskap.

(Dagbladet): Denne uken ble det klart at Lars von Trier, kjent for filmer som Nymphomaniac og Idiotene, skal skille seg fra Bente Trier. Nå snakker regissøren om skillsmissen, ifølge Berlingske Tidende.

Dette som følge av at manusforfatter Jenle Hallund, som Trier vedkjenner å ha hatt et forhold til under ekteskapet, ga ut boka «Menn bærer sin kiste».

- På tross av å ha sagt nei til å uttale meg om skillsmissen, har boken gjort at jeg har valgt å bryte med det prinsippet for å minske presset på min egen familie, skriver Trier om boken som ifølge regissøren skal ha en karakter som minner om han selv.

I pressemeldingen skriver Trier at han opplever boken som en angrep på sin kone.

- Min kommentar til boken er at den gjør vondt verre. Dette med en sadistisk fryd som sikter seg inn på å ydmyke kona mi. Tarvelighetene fyker og jeg kan ikke ta avstand nok fra denne boka og dens forfatter, skriver Lars von Trier ifølge Berlingske Tidende.

Jenle Hallund, som begynte å jobbe med den kjente regissøren under arbeidet med Melancholia i 2010, har ennå ikke kommentert utspillet fra Trier.