Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars von Trier går inn i nytt norsk filmselskap

Den danske regissøren Lars von Triers produksjonsselskap Zentropa har startet et nytt norsk filmselskap i samarbeid med produsenten Finn Gjerdrum og regissøren Erik Poppe som står bak ungdomsfilmen «Schpaaa».

Zentropa har de siste årene ekspandert raskt og står som paraplyorganisasjon over 28 produksjonsselskaper i en rekke europeiske land. Hensikten med det nye selskapet er ifølge Dagens Næringsliv blant annet å kunne utnytte offentlige støtteordninger.

Den første oppgaven for det nye norske produksjonsselskapet Cinematograph blir å delta i finansieringen av von Triers nye film «Dancers in The Dark».

- Hensikten med dette er ikke i seg selv å melke støtteordningen. Poenget er naturligvis å lage gode dramatiske produksjoner i samarbeid med folk vi føler oss i slekt med, sier Finn Gjerdrum.

Cinematograph har allerede fått tilsagn om å få 2 millioner kroner fra AV-fondet og en halv million fra Filminstituttets spillefilmkonsulent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media