Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars von Trier gjemte seg for pressen etter nazi-uttalelser

I dag stilte han til fotografering for første gang på to år.

 FOTOSHOOT I KØBENHAVN:  Lars von Trier i front sammen med skuespillerne Charlotte Gainsbourg (til venstre), svenske Stellan Skarsgård (bak til høyre) og Stacy Martin. Foto: NTB Scanpix
FOTOSHOOT I KØBENHAVN: Lars von Trier i front sammen med skuespillerne Charlotte Gainsbourg (til venstre), svenske Stellan Skarsgård (bak til høyre) og Stacy Martin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): I 2011 stilte den danske filmregissøren Lars von Trier til pressekonferanse i Cannes i forbindelse med sin film «Melancholia». 

Der ga han noen uttalelser han sikkert helst skulle vært foruten i dag.

Skandale i Cannes Den kontroversielle filmregissøren prøvde seg på en form for humor ved å erklærte seg nazist, vitse om jøder og sa også at han «kunne forstå» Adolf Hitler. Selv om han mer eller mindre helhjertet prøvde å ro seg i land, var skandalen et faktum. 

Dagen etter ble det imidlertid sendt ut en skriftlig beklagelse i en pressemelding fra regissøren.

«Hvis jeg såret noen i dag morges med ordene jeg sa på pressekonferansen, beklager jeg inderlig. Jeg er ikke antisemitt eller rasistisk forutinntatt på noen som helst måte. Jeg er heller ikke nazist», sto det i pressemeldinga. 

Men det skulle vise seg at han ikke ble tilgitt så lett. Filmfestivalen i Cannes offentliggjorde kort tid etter at Trier ikke lenger var velkommen på filmfesten. Han har siden den gang vært bannlyst fra festivalen i Cannes.

Etter denne skandalen har Trier nektet å stille til intervjuer og har ikke vist seg ved pressearrangementer eller fotograferinger - før i dag.

Han stilte nemlig til fotografering i Nyhavn i København i dag sammen med skuespillerne i hans snart kinoaktuelle film «Nymphomaniac».

Dagbladet er til stede i København og skal se filmen og møte skuespillerne torsdag formiddag. Trier vil imidlertid fortsatt ikke la seg intervjue, selv om han velvillig stilte til fotografering i dag. 

Har skapt overskrifter Filmen «Nymphomaniac» har allerede skapt store overskrifter, før den i det hele tatt har kommet ut.

Trier varslet tidlig at filmen ville handle om sexmani og at det ville være mange svært eksplisitte sexscener i filmen, noe både filmposterne og trailerne hittil har bekreftet.