Lars von Trier lager «The House That Jack Built»

Lars Von Triers produsent raser: - Han har alltid hatt det forjævlig

Men regissøren selv fortsetter å snakke om alkohol og angst.

ANGST: Lars Von Trier har vært åpen om både angst og alkoholbruk, men nå mener produsent Louise Vesth at det er på tide at pressen gir seg med å skrive historier om drikkeri og sykdom. Foto: NTB scanpix / AP
ANGST: Lars Von Trier har vært åpen om både angst og alkoholbruk, men nå mener produsent Louise Vesth at det er på tide at pressen gir seg med å skrive historier om drikkeri og sykdom. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Opptakene til Lars Von Triers neste store film, «The House That Jack Built», er i gang i Dalsland i Sverige. Mandag denne uka møtte Von Trier journalister fra hele verden til et pressemøte, skriver Berlingske tidende.

Det er i etterkant av dette at Lars Von Triers produsent Louise Vesth uttrykker skuffelse over pressen, og mener at journalistene fokuserer alt for mye på regissørens problemer med alkoholmisbruk og angst.

Ettersom den verdenskjente danske regissøren i lengre tid har holdt seg unna mediabildet, begynte spørsmålene på pressemøtet etter hvert å handle mer om den danske regissørens psykiske helse og velbefinnende.

- Ja, jeg drikker, for helvete

Lars Von Trier har gjort seg bemerket både med sine kontroversielle filmer og sin kontroversielle væremåte. I 2014 innrømte han at han har tydd til både narkotika og alkohol for å få kreativiteten til å blomstre.

- Det er generelt vanskelig for Lars å leve. Men den historien er blitt skrevet hver eneste gang han har gitt et personintervju de siste ti årene. Han har alltid hatt det forjævlig, og han er ærlig og svarer det når han blir spurt om det. Men Lars har det ikke verre nå enn han hadde for ti år siden, sier Louise Vesth til Berlingske.

Under pressekonferansen på mandag skal Trier ha virket en smule irritert da han fikk spørsmål om sitt forhold til rus, men svarte likefullt på spørsmålet:

- Ja, jeg drikker for helvete. Og dessverre kommer det ikke spesielt mange stoffer i min retning, skal Von Trier ha svart da han ble spurt om sitt forhold til stimulerende stoffer, ifølge Berlingske.

Sin siste film?

I et kort intervju med danske DR rett etter pressekonferansen plukker Lars Von Trier opp tråden, og fortsetter i samme, velkjente stil.

- Jeg har det til helvete. Jeg har simpelthen så mye angst... Jeg vet ikke, jeg tror jeg er blitt for gammel, sier den 60 år gamle regissøren til DR.

Videre forteller han at han ikke tror han kommer til å lage noen flere filmer etter «The House That Jack Built», før han raskt legger til at det er noe han alltid sier.

Den danske regissøren står bak ikoniske filmer som «Idiotene» (1998), «Dogville» (2003), trilogien «Antichrist» (2009), Melancholia (2011) og senest «Nymphomaniac» i 2013.

Ifølge Imdb.com handler «The House that Jack Built» om den svært intelligente seriemorderen Jack, som påstår at hvert mord han begår er et kunstverk i seg selv.

Handlingen utspiller seg på 1970-tallet, og følger Jack i 12 år. Med politiet i hælene tar han større og større sjanser i sin jakt etter å skape det ultimate «kunstverk» med sine drapsgjerninger.

I rollen som Jack finner vi Matt Dillon, mens Uma Thurman spiller en av kvinnene som blir ofre for Jacks ville mordertokt.

«The House That Jack Built» skal ifølge planen ha premiere i mai neste år.

Se klipp fra Lars Von Triers siste store film, «Nymphomaniac»:

FILM: Lars von Triers spillefilm «Nyphomaniac» har skapt store overskrifter i verdens film- og tabloidpresse for sine heftige sex-scener. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer