Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lars Winnerbäck

Dempet og sofistikert fra moden svensk visepoet.

CD: Det sjuende studioalbumet til Lars Winnerbäck topper salgslista i Sverige. Hvorfor han ikke er stjerne også i svenskvennlige Norge, er en gåte. Etter fjorårets suverene poprock-cd «Söndermarken», har han her valgt et viseformat med en stenk av country, nærmere debuten «Dans med svåra steg» (1996). Lydbildet er delikat, Vlado Meller mastret også de siste Cash-platene!

Rockebandet Hovet er byttet ut med Sara Isaksson og Ola Gustafsson. Melodiene er ikke like fengende som sist, men det gir mer rom for Winnerbäcks gode tekster - enten de er reflekterende ( «Mareld» ), personlige ( «Elegi» ) eller sparker hit og dit (overlegne «Stackars» ). Isaksson (tangenter/tr.) har en varm duettstemme og Gustafsson krydrer på bl.a. dobro, pedal steel og en el-gitar som nikker til Daniel Lanois. En lavmælt høsthilsen fra en av Sveriges beste låtskrivere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media