Larsen, fordommer og «våre blondiner»

Mads Larsens generaliseringer om afrikanske menn smaker av rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mads Larsen tar i en leserkommentar på Dagbladet.no/debatt opp temaet kvinnelig sexturisme. I den forbindelse blander han sammen en rekke fordommer som ikke kan få stå uimotsagt.

Innlegget er rettet mot norske jenter/kvinner/feminister/blondiner som på ferier ligger med de såkalte «utenlandske heterosvina». Mads Larsen generaliserer menn i Afrika og Karibia til «disse steinalderfyrene som gladelig penetrerer alt med pupper og puls, men banker søstrene sine hvis de ser for lenge på en mann. Menn som selv er utro med turistene, men voldtar kona hvis hun nekter ham sex. Menn som kanskje omskjærer døtrene sine. Menn med holdninger og handlinger vi aldri ville ha godtatt i Norge.»

Når det gjelder holdninger, synes jeg Larsen kaster stein i glasshus. Hans generaliseringer om afrikanske og karibiske menn smaker mest av rasisme. Ekstremt fordomsfullt er det i hvert fall.

«Lite gleder disse lokale mennene mer enn å få ha seg med våre blondiner», skriver Larsen. Hva mener han med «våre» (og hvorfor bare blondiner?) Er dette «vi» det samme som lyshårede norske menn spesielt eller norske menn generelt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer