Larsen, fordommer og «våre blondiner»

Mads Larsens generaliseringer om afrikanske menn smaker av rasisme.

Mads Larsen tar i en leserkommentar på Dagbladet.no/debatt opp temaet kvinnelig sexturisme. I den forbindelse blander han sammen en rekke fordommer som ikke kan få stå uimotsagt.

Innlegget er rettet mot norske jenter/kvinner/feminister/blondiner som på ferier ligger med de såkalte «utenlandske heterosvina». Mads Larsen generaliserer menn i Afrika og Karibia til «disse steinalderfyrene som gladelig penetrerer alt med pupper og puls, men banker søstrene sine hvis de ser for lenge på en mann. Menn som selv er utro med turistene, men voldtar kona hvis hun nekter ham sex. Menn som kanskje omskjærer døtrene sine. Menn med holdninger og handlinger vi aldri ville ha godtatt i Norge.»

Når det gjelder holdninger, synes jeg Larsen kaster stein i glasshus. Hans generaliseringer om afrikanske og karibiske menn smaker mest av rasisme. Ekstremt fordomsfullt er det i hvert fall.

«Lite gleder disse lokale mennene mer enn å få ha seg med våre blondiner», skriver Larsen. Hva mener han med «våre» (og hvorfor bare blondiner?) Er dette «vi» det samme som lyshårede norske menn spesielt eller norske menn generelt?

Jeg gremmes.