Larsen hogger til

En moderne thriller med islett av kvantemekanikk er i ferd med å gjøre forfatteren, Michael Larsen, til dansk eksportvare på linje med rød salami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hans forrige roman, «Uten sikker viten», er solgt til 25 land og skal filmes. Den tidligere filmkritikeren i BT vet hva han driver med _ også hans nye roman «Slangen i Sydney» roper på widescreen. I den presenterer han leseren for legen og slangeeksperten Annika Niebuhr, en superheltinne i klasse med Peter Høegs driftige Frøken Smilla. I likhet med Høeg bruker Larsen thriller-sjangeren til mer enn spenning.

Mellom mord, forfølgelse og sex på åpent hav, legger 35-åringen inn hjerneforskning, moderne fysikk og frøken Annikas fornemmelse for taipan-slanger. Mens patologen obduserer et mordoffer, får den observante leser med seg at menneskets sjel veier mellom 8 og 32 gram.

Eva og slangen

- Utgangspunktet var Eva og slangen, derfor ville jeg ha en kvinnelig hovedperson. Det byr på problemer i en moderne thriller, fordi hun må være fysisk i stand til å utføre dramatiske handlinger. Men uansett hvor ekstrem du gjør fiksjonen, klarer du ikke å overgå virkeligheten. Flere menn har sagt til meg at de kjenner en Annika og flere kvinner at de kjenner en Annika i seg, sier Michael Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer