Larsen, Mads

1. Slik ble jeg forfatter:

Jeg har aldri hatt lyst til å bli forfatter, men jeg opplevde noe som bare kunne formidles via en roman. Og siden dette var noe jeg MÅTTE formidle, så var det bare å sette seg foran tastaturet.

2. Beste leseropplevelse:

Carsten Jensens to reisebøker er noe av det klokeste jeg har lest. Cocka Hola Company det morsomste, og Jan Guillous Ondskapen kanskje det mest intense. Dessuten skrives det mye veldig bra journalistikk. Thomas Ergo, Jan Guillou og Hunter S. Thompson er blant favorittene.

3. Litterære forbilder

Jeg har ingen litterære forbilder.

4. Slik liker jeg å jobbe:

For å få fortgang i skrivinga må jeg komme meg bort. Pornopungs første og andre utkast ble skrevet på stranda på Zanzibar og hos bestemødre i Finnmark. Da står jeg tidlig opp og skriver hele dagen og kobler helt ut på kvelden. Som journalist venner man seg til å ikke ha skrivesperre, så selve utskrivinga går kjapt og greit. Det er den morsomme delen (selv om også researchen på forhånd har sine gode sider...). Den virkelige jobben begynner når manuset skal omskrives og kuttes ned etterpå. Da er det forsåvidt også bare å stenge seg inne med pc-en til man er ferdig.