Larsen, Nina Evy

Navn:

Nina Evy Larsen

Født:

1968 i Vestvågøy

Bosted:

Oslo

Yrke:

Konsulent

E-post:

nina-evy.larsen@visa.no

Bakgrunn:

Cand.philol fra Universitetet i Oslo, et år ved Sorbonne-universitetet i Paris. Har jobbet som servitør, fisker, guide, lærer, oversetter og bankfunksjonær, og studert språk i forskjellige land. Første og hittil eneste utgivelse er et bidrag i antologien ALT godt, Tiden Forlag 1998. Har skrevet seriøst siden 1996.

Derfor ønsker jeg å bli forfatter:

- Etter noen år med diktskriving, viste jeg det til noen, og fikk da beskjed om at jeg hadde talent og at jeg burde fortsette å skrive. Det gjorde jeg, og etterhvert skrev jeg bare mer og mer, og bestemte meg da for å satse alt på skrivingen.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg liker bedre å skrive ute, helst i en båt som ligger til kai, enn inne. Ofte begynner det med et språklig bilde som jeg bearbeider over lengre tid, til jeg ender opp med noe jeg er fornøyd med. Jeg skriver alltid med penn inn i en kladdebok først, og gjør om mange ganger,før jeg skriver inn på PC.

Min beste leseopplevelse:

- Kanskje var den første og sterkeste da jeg var 16 og skulket skolen for å komme meg i gjennom triologien (Frihetens øyeblikk, Kruttårnet, Stillheten) til Jens Bjørneboe.

Beste lyrikere:

- Akkurat nå Sigmund Mjelve, fordi han skriver utrolig om død og alderdom og Pablo Neruda, fordi jeg er forelsket og kjærlighetsdiktene hans er varme og intense.

Favorittdikt:

«Leonida», Usynlige byer av Italo Calvino