Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-tilstander på norsk after ski: Lover showdansere og konfettimaskiner

- Du må reise langt for å finne noe tilsvarende.

GOD STEMNING: Afterski betyr ikke lenger en trubadur i hjørnet og noen rolige pils etter en dag i bakken. På fjell over hele landet får ungdom servert lysshow, dansere og house-musikk etter å brukt dagen på ski. Dette bildet er hentet fra Skistua i Hemsedal. Foto: Pål Boqvist / Skistua Hemsedal
GOD STEMNING: Afterski betyr ikke lenger en trubadur i hjørnet og noen rolige pils etter en dag i bakken. På fjell over hele landet får ungdom servert lysshow, dansere og house-musikk etter å brukt dagen på ski. Dette bildet er hentet fra Skistua i Hemsedal. Foto: Pål Boqvist / Skistua Hemsedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjennom hele vinteren har de største vintersportsdestinasjonene bydd på afterski hver eneste helg. I påsken toppes det hele, og flere av landets mest populære afterskier dobler omsetningen i påsken.

I 2013 og 2014 kåret Hotels.com Stavkroa i Hemsedal til et av Europas åtte beste afterski, sammen med steder som St. Anton, St. Moritz, Badgastein, Kitzbühel, Verbier, Val Thorens og svenske Åre.

I år satser de fortsatt stort på afterski med kjente artister og DJs. Det med inspirasjonskilder som Ibiza og St. Anton.

Dansere og strobelys Carl Johansen er manager for det nevnte utestedet i Hemsedal.

Han forteller at blant andre Broiler og franske DjGetdown er leid inn for å snurre plater for norsk ungdom på fjelltur i påsken. Han forteller at omsetningen i påsken er god nok til at de overlever sommeren.

- En god dose adrenalin fra dagens skiopplevelser blandet med nødvendig leskende drikke setter standarden for det perfekte afterski, skriver Johansen i en e-post til Dagbladet.

På et av Facebook-arrangementene til utestedet lover de showdansere og livestunts.

- Vi har dansere som sjonglerer, ski- og brettkjørere som har oppvisning, og tre arenaer som går samtidig med forskjellige dj?. Lyd- og lysanlegget vårt er på størrelse med de største største klubbene i Europa, hevder han.

Johansen nevner blant annet at de har tv-skjermer, lasershow og konfettimaskiner klare for påskegjestene.

- Du må reise langt for å finne noe tilsvarende, skriver manageren.

4000 innom Det er Ole Bårtveit ved utestedet Skistua, like i nærheten av Stavkroa, enig i.

- Det har tatt helt av de tre siste åra. Afterski er en stor del av skiopplevelsen i Hemsedal. Norges beste bakker og Norges beste afterski.

Bårtveit forteller at de satser knallhardt på å trekke gjester i påsken - langt mer enn de gjorde før.

- I takt med økt inntjening øker vi kvaliteten på bandene og det gir som regel meget gode resultater. Før hadde vi ett band som spilte gjennom hele påska. Slik er det ikke nå, sier han og fortsetter:

- Bare i dag hadde vi tre artister på scenen. Omlag 4000 mennesker var innom, så afterski er vanvittig populært.

Leier trubadurer På Gaiastova på Hafjell blir det trubadurer og DJs i hele påsken, og Anne Britt Karlsen lover skyhøy stemning da det smeller på torsdag. Hun forteller også at omsetningen i påsken er «veeeeeldig» bra.

- En god slump av årsomsetningen vår får vi inn i påsken, sier hun.

Karlsen synes ikke at afterski har forandret seg så mye siden starten i 1994, og hun sier at de fleste oppfører seg. På Gaiastova leier de inn dyktige trubadurer.

- Det er vel en del som ikke skjønner at de har blitt eldre, men de fleste gjør heldigvis det, sier hun og fortsetter:

- Vi har dobbelt så mange ansatte i påska, og vi har tredoblet antall vektere. Med et så stort lokale, så må vi ha vektere ved hver inngang.

På Gaiastova er det plass til mellom 6-800 personer, fordelt inne og ute.

Kjente artister På Knettsetra på Trysil er ikke pågangen mindre. Snarere tvert imot. Med plass til om lag 5000 mennesker satser de mye på store konserter med kjente artister. Daglig leder, Bjarte Wigdel, forteller at de har holdt et høyt nivå på afterski siden de startet for 20 år siden.

- Vi har en mer voksen målgruppe hos oss, og har booket mange kjente artister. Det er ekstremt mye kjør i påska, og omsetningen vår dobles da. Samtidig er det kostbart å booke band, sier han.

Knettsetra ligger midt i skibakken på Trysil, og de går ikke bort fra det originale afterski konseptet.

- Målgruppa vår er de som går på ski, og når vi ligger midt i bakken, så treffer vi dem. Folk kommer inn med ski på beina for å ta seg en øl, og det er hele poenget, sier han og understreker at Kvittsetra er et sted for hele familien.

Konsertene holdes på tunet, og det er fri aldersgrense. Påsken på Trysil avsluttes med konsert med Erik og Kriss før sesongen rundes av med CC Cowboys 15. april.

- På mange steder er det aldersgrenser, men vi er opptatt av å beholde familieprofilen. Man kan ta med seg barna for å se på for eksempel Erik og Kriss samtidig som at andre tar seg en øl, sier Wigdel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart