Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lasse Myrvold er død

The Aller Værste-låtskriveren tapte mot kreften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lasse Myrvold - kjent gjennom band som The Aller Værste (TAV), The Beste, Gøbbels A-Go-Go og Kong Klang - sovnet inn søndag kveld. Myrvold led av uhelbredelig prostatakreft, og ble 53 år gammel.

Ifølge Ba.no hadde han familien rundt seg da han døde.

Banet vei

The Aller Værste eksisterte fra 1978 til 1981, og banet vei for en rekke band som sang på norsk - blant annet DeLillos, Raga Rockers og DumDum Boys.

- Lasse var en utrolig låtskriver. Han engasjerte og provoserte, samtidig som han brukte humor. Han hadde en vanvittig evne til å formulere seg, og var en ordspillkunstner, sier Børge B. Johannesen i plateselskapet Reel Noise.

Reel Noise utga i dag hyllestplata «Dans til musikken - En musikalsk hyllest til Lasse Myrvold». Releasepartyet avholdes på Garage i Bergen, og avvikles som planlagt etter ønske fra familien.

Myrvold etterlater seg datteren Natalie (15), som skal si noen ord under kveldens konsert.

Jobbet med ny plate

HYLLES: I går døde Lasse Myrvold. I dag hylles han på en konsert på Garage i Bergen. Dette bildet ble tatt i begynnelsen av august. FOTO: ODDMUND LUNDE
HYLLES: I går døde Lasse Myrvold. I dag hylles han på en konsert på Garage i Bergen. Dette bildet ble tatt i begynnelsen av august. FOTO: ODDMUND LUNDE Vis mer

Artister som Lars Lillo Stenberg, William Hut, Harald Eia, DumDum Boys og Jan Eggum bidrar på hyllestplata.

- I tillegg inneholder den en ny låt av Lasse, som er skrevet og spilt inn på sykesenga, som også skal fremføres i kveld. Det blir ganske sterkt, sier Johannesen.

Sammen med musikerkollega Kristian Stangebye har han den siste tiden jobbet med et nytt prosjekt, med arbeidstittelen «Gøbbels A-Go-Go 13». Dette var ment å bli en oppfølger til «Gøbbels A-Go-Go» fra 1983, som av mange blir regnet som den første elektronikaplaten i Norge.

- Jeg jobber med en ny plate. Den bygger på mikrotonalitet. Der er det 13 toner i oktaven i stedet for 12, som er det vanlige i musikk. På den ene siden er det et ganske hardcore elektronika-opplegg, men på den annen side, så sier de som har hørt på det, at det er ganske iørefallende, fortalte Myrvold i et intervju med Dagbladet i begynnelsen av august.

STORHETSTIDA: Tre rockeband før Polen-turné i 1981: The Aller Værste!, De Press og Kjøtt. Lasse Myrvold i rutete skjorte og briller.