Last gjerne ned låta, men spill den lavt for husfredens skyld

Trine Rein og kompani med musikalsk klisjéøvelse for Japan.

<strong>SYNGER FOR JAPAN:</strong> Trine Rein har skrapt sammen en anseelig tropp for å samle inn penger til kriserammede Japan. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SYNGER FOR JAPAN: Trine Rein har skrapt sammen en anseelig tropp for å samle inn penger til kriserammede Japan. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Man skal ikke nedvurdere viljen til å hjelpe et land og et folk i en vanskelig situasjon. Lene Marlin har gjort det før, i fjor skrev Ole Paus låt for de jordskjelvrammede på Haiti og vi husker alle «Sammen for livet». Nå er det altså Trine Rein som står i spissen for en aksjon som skal bistå Japan i krisen.

Men hvorfor ender det nesten uten unntak opp i flaue klisjéøvelser?

Last ned låten her.

I essens består troppen av noe som kan se ut som mottakerne på Per Sundnes´ MGP-mailingliste. Her finner du blant annet Maria Haukaas Mittet, Hanne Sørvaag, A1, Venke Knutson, i tillegg til hardrockere som Tony Mills (TNT) og Åge Sten Nilsen.

Musikalsk er det patosladet og svulstig voksenpop etter alle kunstens regler. Hovedtemaet har en ikke ubetydelig likhet med Stings «Shape of My Heart», mens man i refrenget forsøker å fange «We Are the World»-vibben.

Og de lyriske flosklene formelig krangler om plassen: «The earth is trembling, shaken by a hand we cannot see / people reaching out for you and me».

Folk må gjerne laste ned låten og støtte formålet, men den trenger ikke spilles veldig høyt, sånn for husfredens skyld.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer