Last ned 9047 undergrunnslåter på Dagbladet.no

Dagbladet.no lanserer samarbeid med musikknettsiden www.uhort.no

Du finner Uhørt.no på alle Dagbladet.no sine musikksider, samt på www.uhort.no.

(Dagbladet.no): - Vi startet Uhørt fordi vi ville lage en brukerstyrt side der usignerte band kunne legge ut sine egne låter. Og vi ville at grasrota skulle bestemme, det skulle være fra bunnen og opp, ikke overfra og ned. Slike sider var det ikke så mange av i Norge, sier Øystein Holmen.

I disse dager lanserer Dagbladet.no et samarbeid med musikknettstedet http://www.uhort.no/. Siden ble grunnlagt i 2003 av Øystein Holmen og Jan Kåre Hægebostad.

Siden da har 2412 artister lagt ut til sammen 9047 låter. Det har blitt foretatt mer enn 2.7 millioner nedlastinger fra siden.

Gratis

- Uhørt er et helt åpent system, når du har registrert deg så kan du laste opp så mange videoer og musikkfiler du vil. Den eneste begrensningen er at du må skrive fem anmeldelser av andres låter før du kan laste opp et spor. Ut over det er det et åpent og fritt nettsamfunn. Det er selvfølgelig noen som også skriver anmeldelser fordi det er gøy, det er et par som har skrevet flere hundre anmeldelser, forteller Holmen.

Holmen og Hægebostad skapte Uhørt fordi de ønsket å gi artister og band en platform der de kunne presentere musikken sin gratis. Uhørt gir også musikkinteresserte en mulighet til å sjekke ut hva som foregår i underskogen av norsk musikkliv.

- Hvis du ser på hvilke sjangre som er representert på siden, var det veldig mye rock og punk i begynnelsen. Nå er hiphop definitivt på topp. Det er tydelig at de har funnet et sted som fungerer på deres premisser, sier Holmen.

MUSIKK: Dagbladet.no samarbeider med musikknettstedet www.uhort.no. Foto: Faksimile
MUSIKK: Dagbladet.no samarbeider med musikknettstedet www.uhort.no. Foto: Faksimile Vis mer

Brasil, Balkan og Norge

Det er bandet A Antropofagos som har hatt flest nedlastinger på Uhort.no. Låtene «De repente democratico», «Som cabesa» og «Nco sei quem sou» har blitt lastet ned til sammen over 73.000 ganger. På Uhørt.no beskriver de musikken sin som en krysning av Brasil, Balkan og Norge.

- Vi synger på fire forskjellige språk og er fra fire forskjellige land. Vi har brukt Uhørt som en markedsføringskanal, for oss er det viktig å få vist fram musikken vår slik at folk får lyst til å dra på konsert, sier vokalist Rafael Lemos.

Leder for kultur på Dagbladet.no, Lars Eirik Eide, mener det er naturlig for avisa å samarbeide med Uhørt.

- Dagbladet har gjennom Dagbladet.no, musikktirsdagen og FREDAG alltid vært opptatt av å skrive om de ikke fullt så kjente bandene og artistene. Det er helt på sin plass at en musikkavis som Dagbladet/Dagbladet.no, som har så mange lesere, kan være med på å bidra til at grasrota i norsk musikk gjøres tilgjengelig for alle musikkinteresserte, sier Eide. Du finner Uhørt.no på alle Dagbladet.no sine musikksider, samt på www.uhort.no.