- Lat og kjedelig

Thomas Giertsen har definitivt tatt steget over til A-kjendislaget. «Mandagsklubben» går så det suser, med nye seerrekorder hver uke. I kveld inntar Norges eneste komiker fra UllerØn igjen scenen på Centralteatret.


BREAK A LEG: Thomas Giertsen skal tilbake på scenen med sitt en-mannshow.

Før ble Thomas Giertsen stadig spurt om hva han skulle bli når han ble stor. Det blir han ikke lenger. Når skoleklasser på bytur nå får øye på Giertsen, skulle man tro det var Backstreet Boys som var i byen.

Sist mandag så og hørte 315000 nordmenn Thomas fortelle at de 19 halvliterne han drakk da Dorte Skappel takket nei til å bli med ham hjem, ikke var noe imot de 25 han helte ned da Arve Juritzen takket ja.
Og i kveld er han på plass igjen på scenen på Centralteatret med «Thomas Giertsen tar pirattaxi men er likevel levende». Den er hittil sett av 50000 mennesker.

Fan av TV-shop

- Jeg synes alltid det er spennende å se om det er jeg eller publikum som ler mest av vitsene mine, sier Thomas, som påstår at han er veldig kjedelig privat.

- Jeg er veldig lat. Ser masse på TV. TV-shop er en klar favoritt.
En gang satt Thomas alene på et hotellrom i Tromsø og så på yndlingskanalen. Wok-en de reklamerte for virket så fantastisk at han kastet seg på telefonen.

- Og så ønsker jeg meg den jordslaggfjerneren. Bare så synd at jeg verken har båtkalesje eller hagemøbler.

Gidder ikke

Giertsen bor, som seg hør og bør for et moderne menneske, på Grünerløkka.

- Har du kjæreste?

- Det der gidder jeg ikke svare på.

Mannen som lever av å slenge med leppa og fornærme folk, er selv veldig privat.

- Jeg er ikke interessert i å utlevere privatlivet mitt.

Drodling sammen med Eilif Skodvin og ungdomskameratene Henrik Elvestad og Espen Eckbo, som alle jobber i redaksjonen i «Mandagsklubben», var utgangspunktet for tekstene til «Thomas kjører pirattaxi...». Gutta har samme humor.

- Jeg synes det er morsomt når man forholder seg til én sak, men har fokus et helt annet sted. At man henger seg opp i feil ting. Men man må synes det er morsomt selv.

«Mandagsklubben» fortsetter sannsynligvis etter nyttår. Så blir det mer stand-up, TV- og regioppgaver. Thomas Giertsen har ikke tid til noen «ordentlig» jobb.