FILMMUSIKK: Den norske artisten Annie har fått med discolåten «Songs Remind Me Of You» i storfilmen «Sex and the City 2». 

Foto : Sigurd Fandango
FILMMUSIKK: Den norske artisten Annie har fått med discolåten «Songs Remind Me Of You» i storfilmen «Sex and the City 2». Foto : Sigurd FandangoVis mer

Låta til norske Annie spilles i «Sex and the City 2»

- Nå må jeg nesten gå og se filmen.

||| -Dette er en ære. At de tok med en av mine låter er utrolig kult. Nå må jeg nesten gå å se filmen, sier Anne «Annie» Lilia Berge Strand (32).

Hennes låt «Songs Remind Me Of You» har fått plass i den storslått filmproduksjonen «Sex and the City 2», som har premiere på norske kinoer 4. juni.

 Filmen er en oppfølger av «Sex and the City The Movie», som kom i 2008. Den spilte inn 152 647 000 dollar, og ble sett av 309 140 personer i Norge. Filmen hadde et budsjett på 65 millioner dollar.

Med Alicia KeysIfølge Joakim Haugland i plateselskapet Smalltown Supersound, som Annie ga ut sin nyeste plate på, er den norske popartisten den eneste undergrunnsartisten som har fått plass på den storslåtte filmens lydspor.

Vis mer

- Mange etablerte artister er med, som Alicia Keys og Dido. Jeg vet at flere artister har jobbet aktivt for å få med sin musikk, men vi har ikke gjort noe. Amerikanske filmselskap bruker ofte amerikanske artister, derfor er det ekstra gøy å få denne muligheten. Veldig, veldig morsomt!, forteller en strålende fornøyd Annie.

Superhemmelig23. februar i år fikk Haugland e-post med forespørsel om å bruke en av Annies-låter i en film. Hvilken produksjon det var snakk om, kunne de ikke si noe om.

- «It is one of the biggest films of the year. I can't say anymore», sto det. Jeg svarte at jeg måtte vite mer for å ha noe å si til Annie. Egentlig trodde jeg ikke det kom til å bli noe av — ofte er det slik at musikk bestemmes, men så ender det med at scenen klippes bort, sier Haugland.

STJERNFILM: Sex and the City handler om venninnegjengen Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte. Foto: Filmweb
STJERNFILM: Sex and the City handler om venninnegjengen Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte. Foto: Filmweb Vis mer

Slik blir det ikke nå. 4. mai kom den endelige bekreftelsen på at Annies diskolåt «Songs Remind Me Of You» er med i storfilmen.

Likner på CarrieTv-serien «Sex og singelliv», som filmene springer ut fra, er laget av HBO. Alle de seks sesongene er blitt sendt på TV3, fra september 1999 til våren 2004. Serien hander om de fire damene Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda, som bor og lever det gode liv i New York. Serien er en av TV3s mest populære noensinne, og hver episode hadde i snitt 166 000 seere når den siste sesongen gikk på skjermen.

- Jeg tror Samantha kulest å henge med, men jeg likner nok mer på Carrie. Hun liker å være for seg selv det ene øyeblikket, og ute med venninnene i det andre. Også kler hun seg best, svarer Annie da hun blir spurt om hvilken av de fire karakterene hun identifiserer seg med.

To låter i Melrose PlaceStjernefilmen «Sex and the City 2» er ikke den første amerikanske produksjonen Annie har låter i. Deler av Annies «Loco» og «All night» var med i hver sin episode av Melrose Place. De ble vist på amerikansk TV 16. og 23. mars i år.

- Jeg har vært mye i USA, og veldig bevisst på promo. Jeg tror de visste hvem jeg er, og derfor sjekket meg ut, sier Annie om hvorfor nettopp hennes låter er blitt så populære til film- og TV-produksjoner.

Drømmer om filmmusikkArtistens favoritt filmmusikk er franske Airs komposisjoner til «The Virgin Suicide» fra 1999. Nå drømmer Annie om å gjøre noe liknende selv, og håper at «Sex and the City 2»-låten kan åpne dører.

- Det blir veldig morsomt å se hvordan Carrie og damene blir plassert i forhold til min musikk. Jeg har i lang tid hatt lyst til å lage filmmusikk, og kanskje dette kan hjelpe meg til å få til det. Dette er en stor business med mye penger og makt, jeg føler meg veldig privilegert.