- Låtene er mer sexy

QUART (Dagbladet.no): Gwen Stefani bare må vrikke på hoftene når de framfører låtene fra sisteskiva «Rock Steady».

Gwen Stefani er akkurat like sexy som forventet når Dagbladet møter henne på Quarten. Latteren sitter løst, der hun sitter sammen gitaristen Tom Dumont.

- Tom Dumont er en heldig mann. Han er sammen med en nydelig dame som er med på turneen, så de får klint hele tida, sier Stefani.

Må danse

Sjøl har hun brukt dagen til å gjøre seg klar til kveldens konsert. Det samme har vel en rekke «gwennabees» og lystne gutter som ser fram til hennes magerulling til dansbare hits som «Hey Baby»

- Jeg tenker ikke på å være sexy. Men de nye låtene fra «Rock Steady» er jo ganske dansbare og har en sexiness som vi ikke hadde før. Jeg kjenner jeg bare må rulle hoftene hoftene, sier hun og smiler på sitt peneste.

Å spille på festivaler er et velkomment avbrekk fra vanlige konserter for Stefani & Co.

- Festivaler er en europa-greie. Stemningen er fantastisk, dessuten får du se og møte andre kule band. I kveld skal jeg få meg Bowie. Og så blir det kanskje en tur på byen, sier Stefani.

- Jeg har hørt at dette skal være den kuleste festivalen.

Alt går bedre

No Doubts «Rock Steady» er en dansbar hitsamling produsert av det hippeste som finnes av produsenter. I motsetning til de to forrige skivene, «Return Of Saturn» og «Tragic Kingdom» er aggresjonen og angsten borte.

- Vi har sluttet å ta oss sjøl så høytidelig. Vi er et band og er veldig heldige som kan leve av det vi gjør, sier Stefani.

- Hva skjedde?

- For å ta «Tragic Kingdom» først. Vi trodde ikke at den skulle komme ut, så den ble vel egentlig skrevet kun for oss. Den ble veldig personlig, fordi jeg hadde nettopp gjort det slutt med Tony (bassist Tony Canal journ.komm). Så ble den en stor hit, vi solgte masse plater og turnerte i to år. Når vi så skulle skrive og gi ut «Return Of Saturn» var jeg også inne i en dårlig periode. Poenget mitt er at jeg er en veldig heldig person og føler meg stort sett veldig lykkelig, så når tida kom for å lage «Rock Steady» var alt normalt. Vi kunne gjøre hva vi ville, og det å jobbe med så mange produsenter var helt fantastisk.

- Kommer dere til å gjøre det på samme måte igjen?

- Kanskje. Alt gikk lett og smertefritt så det vel fullt mulig.

- Men først må vi ta en pause, sier Tom Dumont og smiler: - For det er ganske hardt å turnere.

Tanketomt

Og det gjør No Doubt mye for tida. Denne sommeren står en rekke festivaler for tur. De har avsluttet 40 spillejobber i USA.

- Folk spør meg om jeg ikke blir lei av å spille de samme låtene over og over igjen. Men jeg synes det går bra. Det er forskjellige tanker som går igjennom hodet mitt hver gang jeg synger dem. Det er avhenging av landet og om du spiller en vanlig konsert eller en festival, som Quart-festivalen, sier Stefani.

<B>GIRL IN NORWAY:</B> Gwen Stafani sto løpet ut, og ga Quart-publikummet den første virkelige konsertfesten.
<B>SEXY:</B> Gwen Stefani er akkurat like sexy som forventet.