- Låtene er vonde denne gangen også

Visesangeren Stein Torleif Bjella ville egentlig lage ei gladplate.

BJELLAKLANG: I 2009 ga Stein Torleif Bjella ut solodebuten «Heidersmenn», som ble belønnet med fjorten femmere og en sekser. Nå er han klar med oppfølger albumet «Vonde visu». Foto: Lars Eivind Bones
BJELLAKLANG: I 2009 ga Stein Torleif Bjella ut solodebuten «Heidersmenn», som ble belønnet med fjorten femmere og en sekser. Nå er han klar med oppfølger albumet «Vonde visu». Foto: Lars Eivind BonesVis mer

«Mens Hellbillies synger om bygdeoriginaler, er det bygdeoriginalen sjøl som synger på «Heidersmenn».

Slik ble Stein Torleif Bjella (42) introdusert for folk flest da Dagbladet anmeldte den dobbelt Spellemann-nominerte solodebuten hans for to år siden.

I dag slipper den 42 år gamle visesangeren oppfølgeralbumet «Vonde visu», som ifølge Bjella, ikke overraskende, består av elleve vonde viser.

- Jeg hadde håpa at dette skulle bli et gladalbum, siden «Heidersmenn» ble et ganske så tungsindig prosjekt. Men da jeg satte meg ned for å bestemme hva jeg skulle kalle albumet, innså jeg at låtene var særdeles vonde denne gangen også, sier Bjella til Dagbladet

Øvre Ål Det er ei tekststrofe på det nye albumet, som han mener er «blant dei vondaste han har skrevet»:

«Fyrste viku var moro, du lo tå alt eg sa. So vart eg eit minne du ikkje ville ha».

- Det er noe veldig forstyrrende med denne teksten, synes jeg. Hun har holdt ham for narr hele tida.

Før forrige albumslipp besøkte Dagbladet ham på hjemgården i Øvre Ål - hvor han bor sammen med kona, døtrene, noen shetlandsponnier og en over 20 år gammel katt. Denne gangen tok imidlertid Stein Torleif Bjella seg en tur til hovedstaden.
 
 - Det hadde strengt talt vært bedre å holde seg hjemme, altså. Men man må jo satse litt. Jeg har vel gitt ut denne skiva nå, og da er det ingen vei tilbake.

- Flaut Da Bjella tok frem gitaren for å posere foran kamera etter intervjuets slutt, benyttet han anledingen til å spille et par «vonde visu» i en slags mini-intimkonsert.

Før han hadde nådd tekstlinja «romantikken gjer meg sjuk», fra singelen ved samme navn, skrudde bartenderen ned radioen og kafégjestene tittet nysgjerrig bort fra andre siden av lokalet.

Da storkosa Bjella seg. For akkurat slik som outsiderne han skriver om i låttekstene sine, har Bjella et slags eksponeringsbehov på tross av at han er blitt stempla som en litt inneslutta kar.

- Det er litt flaut å si høyt, men jeg ønsker jo å vise meg frem. Hvis jeg ikke ønsket oppmerksomhet, ville jeg ikke drevet med dette heller.