Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Låter som en ustemt sykkelpumpe

Aftonbladets kommentator levner ikke Jostein Hasselgård mye ære.

Dagen før den store melodikvelden i Riga heller Aftonbladets kommentator Per Bjurman bøttevis med iskaldt vann i norske årer. Han mener selvfølgelig at Jostein Hasselgård er sjanseløs i popgallaen i Latvia.

Under tittelen «Norge låter som en ustemt sykkelpumpe» hamrer han løs på det norske håpet og nordmenn generelt.

- Stakkars nordmenn. De tror de har vinnersjanser på lørdag. Men med en sanger som er like forvirret i toneartene som en latvisk taxisjåfør er i trafikkreglene kommer de til å «ta en Per Elofsson» igjen, skriver han.

Bjurman mener Hasselgård godt kan sjarmere småjenter og eldre homser, men det er også alt. Balladen er langt fra noe sikkerstikk i Grand Prix.

- Ballader i schlager-EM har siden publikum overtok stemmingen vært en like framgangsrik ide som Teliaaksjer, men i akkurat denne boybandserenaden er det et melodisk sug som kan kompensere for den manglende energien. Desverre er det sånn at unge herr Hasselgård må synge også, skriver Bjurman.

Svensken hadde latt hypen overbevise ham om at det for en gangs skyld var noe i arrogante nordmenns seierssikkerhet, men etter å ha hørt Hasselgård under prøvene er han sikker på at Jostein blir Norges Jørgen Brink. Han får et ublidt møte med veggen.

- Live låter Hasselgård som en ustemt sykkelpumpe. Så sorry Norge, avslutter Bjurman.

Som heller ikke har noe tro på svensk suksess. Men det er mindre viktig for Grand Prix-glade nordmenn.

USTEMT? Aftonbladets Per Bjurman er ikke akkurat imponert over Jostein Hasselgårds stemmekvalitet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media