Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Latino-jubel

Med 3000 entusiastiske fans foran seg, tok Enrique Iglesias Oslo Spektrum med storm i kveld. Fra han åpnet med «Oyeme» sto jubelen til langt oppover veggene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Latino-popen står knallsterkt for tida, og 25 år gamle Enrique er en av de helt store. I fire-fem år har han lagt større og større deler av popens verden for sine føtter med enkle midler: Velkalkulerte popmelodier arrangert med spansk-klingende effekter, framført på engelsk eller spansk av en ung, kjekk og innsmigrende mann fra Spania.

Enrique har ikke så mange fans i Norge, men de 3000 i Spektrum var i alle fall innbitte entusiaster. Og da Enrique steg opp på sin tørris-prompende plattform og ble løftet over de forventningsfulle, var stemningen het.

Enrique er sønn av verdens mestselgende plateartist, uten at det skal brukes verken for eller imot ham. Men junior må ha lært noe av sitt opphav, særlig om hvordan man bygger opp spenningen i en konsert for det kvinnelige publikum.

Etter plattform-seansen fulgte Enrique opp med en intim, ordløs sangduett med en av kordamene, som fikk alle damene i salen til å misunne henne. Men enda hadde han et ess på lur. Da det var tid for balladen «You're My #1», fikk et offer fra salen oppleve den juniors sjarm på meget nært hold.

Foruten hits som «Rhythm Divine» og «Bailamos», var det et merkelig utvalg av coverlåter som hadde passet bedre på en Star Tour-kveld i Marbella: Sanger som «La Bamba», Yazoos «Only You» og David Bowies «Let's Dance» fikk alle gjennomgå på lite sjarmerende vis. Jeg ventet nesten på «Una Paloma Blanca», for selv om jeg skjønner hvorfor Enrique er en suksess, er han langt fra overbevisende musikalsk sett.

<B>TOK SPEKTRUM:</B> Enrique Iglesias var flink til å bygge opp spenningen under konserten, blant annet med diverse håndbevegelser.