FYRVERKERI: Maria ga latinokvelden i «Stjernekamp» en pangstart.  Foto: Julia naglestad / NRK
FYRVERKERI: Maria ga latinokvelden i «Stjernekamp» en pangstart. Foto: Julia naglestad / NRKVis mer

Latino-«Stjernekamp» låt for låt

Her er anmeldelsene.

Maria Karlsen «Maria» - Ricky Martin
Country-kvelden var ikke helt Marias greie. Latino er tydeligvis hakket mer givende for oslojenta. Vokalt er hun en tanke heseblesende, men hun tar det igjen på temperament og showfaktor. Maria har bøtter med energi og glimt i øyet, og ville garantert ha vakt oppmerksomhet om hun hadde sneket seg med i en av karnevalsprosesjonene i Rio.

Martin Halla «Mas Que Nada» - Jorge Ben Jol
Alle vet at Martin kan synge, nå kan også alle få se  at selv de mest erfarne kan tråkke i salaten. Martin glemmer seg fullstendig i starten, glemmer teksten og bruker stort sett resten av låten til å finne tilbake til grooven. Men han gjør det med et stort, sjarmerende smil og lett hoftevrikk, den skal han ha.

Knut Erik Østgård «Volare» - Gypsy Kings 
Knut Erik synger med den stemmen han har og forsøker seg på noen lette dansetrinn i prosessen. Det vil være en overdrivelse å si at han kommer av sted som grasiøs, men han får det til å funke på sitt eget stolpete vis. Klangen hans kler sjangeren godt. Litt kauking blir det innimellom, men pytt — latino handler jo mye om glede og åpne skjorter. Der scorer Knut Erik høyt.

Celine «Sera Sera» - Shakira & Wyclef Jean
Hun har ikke den fjærlette elegansen til Shakira, men hun klarer allikevel å skape en følelse av fart og fest. Hun gaper over mye med koreografi og en teknisk vanskelig sang, men klarer å redde begge deler måtelig bra i havn. Celine vet å ha det moro mens det står på og det vinner hun mye på.

Eirik Søfteland «Smooth» - Santana & Rob Thomas
Her kan det virke som om Eirik drar mest nytte av erfaringen fra Skal vi danse-sesongen han stakk av med seieren i. Selve sangen kommer en smule i andre rekke, kan det virke som. Stemmemessig behersker han det meste, selvsagt, selv om den kraftfulle rockerøsten hans er en liten aning malplassert i latinosammenheng.

TRÅKKET I SALATEN: Martin Halla. Foto: Julia naglestad / NRK
TRÅKKET I SALATEN: Martin Halla. Foto: Julia naglestad / NRK Vis mer

Øystein Wiik «She Bangs» - Ricky Martin
Han har hatt et stridt løp, Øystein. Forrige gang røk han ut, men fikk komme tilbake etter rot med stemmene. Til en viss grad fint for han. Øystein kan diksjon, men sliter tilsvarende med uttalen. Det er fortsatt stivt og stølt, og alt annet enn sensuelt. Men det er uansett nok en forbedring fra tidligere prestasjoner, og positiv utvikling skal man ikke kimse av.

Trine Rein «Oye» - Gloria Estefan
Det er tydelig at Trine ikke trives spesielt godt med temaet. Hun sperrer opp smilet på vidt gap og lar det stå til, men hun makter aldri å gripe anledningen. Trine virker usikker og litt famlende. Det ser egentlig mest ut som hun vil komme seg gjennom sine tilmålte minutter, krysse fingrene og håpe på det beste. Hun har jo en stor stemme, men får ikke brukt den her.

Tommy Fredvang «Cancion Del Mariachi» - Antonio Banders & Los Lobos
Det er mye som går opp og ned i livet. For Tommys del, har han beveget seg litt for lenge på den gylne middelvei. Da er det stor stas at han endelig får vise hva han er god for når han treffer på låtvalgene. Stemmen hans er ligger perfekt i vokalfrasene, han har pondus og energi over hele fjøla og virker egentlig som om han koser seg gløgg, der han svinser rundt på scenen med gitaren høyt hevet. Sånt blir det godstemning av.

Heidi G Broch «Volver» - Carlos Gardel & Alfredo Le Pera
Heidi har vært en smule voldsom så langt i konkurransen. Denne gangen har hun valgt å roe helt ned og la de store følelsene snakke. Fint med en inderlig og nedpå låt i all viraken. Hun behersker dynamikken på forbilledlig vis, og fremstår ellers som en genuin sanger med mye lidenskap og en elastisk og fin stemme.

Maria Haukaas Storeng «Mi Tierra» - Gloria Estefan
Ingen slinger i valsen denne gangen heller for Maria. Hun kan av og til lide under det faktum at hun låter veldig skoleflink, noe som går på bekostning av personligheten i fremførelsen. Men her er hun fullstendig hjemme. Maria glitrer av glede, danser uanfektet og synger selvsagt uklanderlig. Mer kan man ikke forlange i en anledning som denne.