Latmanns-ekspressen

«Lazy» er årets store sommerhousehit. Bak står Ashley Beedle og resten av X-Press 2, den engelske veteranhousetrioen som klarte å inspirere selveste David Byrne til å bidra med sin karakteristiske stemme.

- Da vi først lagde «Lazy», sa studioteknikeren vår at det liknet veldig på en Talking Heads-plate. Og siden vi og David hadde vært i kontakt tidligere, var det bare å sende over kassetten til hans folk, og det var det, forteller Ashley Beedle om historien bak årets store sommerhousehit til Dagbladet.

- Han elsket den, la på vokalen, og så brukte vi vel en måned på å pusse opp låten. Gjøre den litt større , hvis du skjønner hva jeg mener.

- Du har kalt «Lazy» for latmannshouse?

- Det var bare en vits fra min side, ler Beedle, som røper at humor er det som holder de tre veteranvinylrytterne og musikkprodusentene i X-Press 2 sammen.

- Tror du en ny generasjon vil oppdage Talking Heads på grunn av «Lazy»?

- Ja, det tror jeg definitivt. Mange unge mennesker har aldri hørt om David Byrne, og det ville jo være fantastisk om noen oppdaget dem, for så å gå over til Ramones eller noe sånt, sier den eklektiske engelskmannen.