Latter for Pakistan

Komikeren Zahid Ali samler Norges humorkjendiser til stort komedieshow. Inntektene skal gå til bygging av barneskole i jordskjelvrammede Pakistan.

-  Dette ville jeg gjøre fordi et slikt show er en utrolig enkelt måte å hjelpe andre på. Bare ved å samle gode venner kan vi bidra til konkrete resultater som en skole, sier Zahid Ali til Dagbladet. I dag er han til stede under mottakelsen for den pakistanske presidenten Pervez Musharraf i Oslo.

200 000 kroner

Et lattershow med landets mest kjente komikere på Café Stenersen mandag 6. februar skal gi inntektene til bygging av en barneskole i Kashmir-området, som ble rammet i jordskjelvkatastrofen i oktober i fjor. Komikerne som stiller sine talenter til disposisjon er Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Tom Mathisen, Herodes Falsk, Jon Schau og Adam A. Schjølberg ved siden av Zahid Ali. Han har et mål om å få inn 200 000 kroner på showet. Ali har selv familie og venner i Pakistan, men ingen er direkte rammet av jordskjelvene.

Hjelper landsmenn

-  Jeg sa ja før Ali nådde spørsmålstegnet. Når en så liten innsats kan gi så stor verdigevinst er det utenkelig å ikke hjelpe. Når man hjelper barn hjelper man langsiktig, sier komiker Jon Schau.:

Han mener komikerne her har en unik mulighet til å komme med et budskap.

-  Norges statlige bidrag til jordskjelvkatastrofen står ikke i forhold til den store delen pakistansk arbeidskraft som har hjulpet til med å bygge opp landet vårt de siste 35 åra. Det handler om å hjelpe våre landsmenn, sier Schau og legger til.

-  Det var dessverre ingen vestlige turister til stede i Pakistan da katastrofen inntraff.

-  Å kunne le og ha det gøy samtidig som du hjelper mennesker i nød er jo en flott kombinasjon, sier Herodes Falsk.

-  Jeg er stolt og beæret over å ha blitt spurt, sier komiker og skuespiller Adam A. Schjølberg, kjent fra Homsepatruljen.

Konferansier for showet er Jån Pengene skal forvaltes av den pakistanske ambassaden i Oslo.

HJELPER: Zahid Ali mobiliserer Komiker-Norge til å stille opp for pakistanske barn. Inntektene fra komedieshowet skal gå til bygging av barneskole i Pakistan etter jordskjelvkatastrofen.