Latterkuler for trøndere

TRONDHEIM (Dagbladet): Stort triveligere kan ikke trøndere få det. Alt og alle som trives i Trøndelag, blomstrer på sommerscenen i en god og ikke så lite gammeldags kabaret.

Bare åpningen av 2. akt er slik at en østlending får fullstendig overdose: Selv «Nidelven stille» kan det danses riverdance til av ihuga Rosenborg-tilhengere!

Og så kveldens fulltreffer av en latterkule: Jakob Margido Esps hyperlokale einstøing Sivert Kvaksvik. Det eneste som er i nærheten av standup her, må være Siverts øreklaffer på sixpencen. Figuren var en fulltreffer på sommerkabareten for to år siden, og nå flater publikum fullstendig ut. Jakob Margido selv er fullstendig i sitt Esp, for å si det slik.

Innholdsrik

Og det er så mye, mye mer, for dette er en virkelig innholdsrik kabaret, med tekster som stort sett treffer og som gir skuespillerne mengder å spille på. For det er skuespillere de er, Helle Ottesen, Svein Wickstrøm, Jakob Margido Esp og deres instruktør Sigurd Werring. Skuespillere på drømmesommerjobben. Slik virker det i hvert fall på oss i salen, og det er et poeng mange sommerkomikere ikke har fått med seg.

Trioen i Trondheim boltrer seg med kildesortering, verdiskaping, fettsuging, Røkker og mobiltelefonterror, gamle fine Otto Nielsen-viser som «He is dead, but he won't lay down», nå også med hilsen til Slobo, og klassikeren «Det bestemmer jeg», og en masse andre fenomener og personer får sitt mens publikum ler så ørene flagrer.

Trivelig

Helle Ottesen, som selv er en vesentlig tekstbidragsyter, er på slanker'n med «Du gir meg fiber!» og sprer glede gjennom hele kvelden. Mens Svein Wickstrøms egen begredelige kelnerfigur «Høna» knapt kan vise seg uten gledeshyl. I år er han dessuten gjennompiercet!

De fleste tekstene er skrevet av Tor Gunnar Heggem - og de er virkelig gode.

Trivelig er det, stort triveligere kan det ikke bli.

FULLTREFF: Innholdsrik og morsom kabaret i Sommer-Trondheim.