- Latterlig blogghype

Sier gullbloggvinner Eirik Solheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inspirert? - start din egen blogg

(Dagbladet.no): Eirikso ble den soleklare vinneren av Tekno-klassen i årets Gullbloggen-kåring. Til daglig jobber Eirik Solheim (35) som prosjektleder i utviklingsavdelingen i NRK.

Den populære teknobloggen hans har på det meste hatt 12 000 lesere om dagen, og har flere ganger blitt omtalt av større utenlandske blogger, som Boingboing.

Men den populære bloggen hans startet som en liten huskeliste beregnet på ham selv.

- Jeg jobber med teknologi, og det er mange bokser å holde styr på. Av og til krasjer de, og så får jeg de opp igjen. Så krasjer de igjen neste måned. Så jeg begynte å skrive en huskeliste over hvilke programmer og innstillinger jeg brukte for å få ting til å virke. Men jeg lot den være åpen så andre kunne lese også. Etterhvert som jeg fikk lesere begynte jeg å skrive om andre ting også, sier Solheim.

Hvorfor fortsatte du å blogge?

- Fordi jeg fikk respons. Jeg ville sikkert fortsatt uansett, for jeg brukte jo bloggen som huskeliste. Jeg begynte ikke fordi jeg ville ha lesere.

Hvor mange lesere har du?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer