Latterlig suksess

LOS ANGELES: Endelig kommer komediene med publikumsappell.

«Slekten er verst» har spilt inn ubeskjedne 1,4 milliarder kroner. Filmen er fortsatt på ti på topp-lista i USA.

Overraskelse

Dette er en overraskelse for de fleste i Hollywood, for filmen regnes ikke som god. Det skyldes svak konkurranse på komediefronten.

Bare «Grinchen» _ med igjen en singel Jim Carrey i hovedrollen _ har spilt inn mer enn «Slekten er verst» på ti på topp-lista av «boxoffice»-lista. Over 1,8 milliarder har filmen spilt inn så langt. Arnold Schwarzeneggers nye film «Den sjette dagen» har floppet i USA, og er ute av ti på topp-lista.

Billy og Bettys drømmer

I romjula kommer flere filmer som har gjort det bra, for eksempel «Nurse Betty» med Carreys halvt norske eks-kjæreste Renee Zellwegger i hovedrollen. Filmen handler om servitøren Betty i en gudsforlatt småby i Kansas. Betty som lever i en tilstand, ikke i virkeligheten, men en dag reiser hun ut for å leve ut drømmene sine.

Det er også verdt på merke seg «Billy Elliot» som kommer opp 2. juledag. Filmen om 11-åringen fra Nord-England som sliter med å realisere drømmen om å bli ballettdanser, har fått strålende kritikker, selv om filmen ikke har nådd det store publikummet i USA.