Latterlig turné langs norskekysten

Fra onsdag får kystfolket anledning til å trimme lattermusklene. Fire unge komikere kommer kanskje til et farvann nær deg!

Lisa Tønne (23), Edward Schultheiss (25), Jon Henrik Støme (22) og Geir Ove Ovesen (27) er Standup-Norges utvalgte. Sammen skal de svømme i latterbølger langs Norges kyst i en måned, fra Namsos til Oslo.

Rock'n'roll

Tekstene finpusses ettersom avreisedatoen nærmer seg, og nervene er foreløpig noenlunde under kontroll. Alle fire er klissent enige om at de liker hverandre veldig godt, og at de gleder seg til å turnere sammen. De tror rett og slett at det blir morsomt.

- Standup er komikkens rock'n'roll, så vi skal oppføre oss som rockestjerner og knuse hotellrom underveis, fniser Jon Henrik henrykt. Han debuterte på scenen med sin selvsikre og kule stil i oktober, og er svært smigret over å være blant de utvalgte.

Edward er etter sigende snålingen i gruppa, med sitt noe kompliserte syn på verden. Selv beskriver han humoren sin som barnslig og kynisk, ja, hysterisk, faktisk. Han har tv-bakgrunn fra komiserien «Fantastiske foreldre» på TV2.

Juksepakkis

Lisa har bakgrunn fra teater, revy og dans, og har blant annet vært med i reiseprogrammet «Tur/retur» på TVNorge. Hun er selverklært juksepakkis og skaptrønder, og harselerer friskt med fordommer. Publikum sitter som spikret når hun forteller om auditioner til roller som Pippi Langstrømpe eller som seterjente. Litt nervøs er hun for å være morsom i Trondheim, der hun risikerer å se gamle klassekamerater blant publikum.

- Jeg gruer meg ikke, men er veldig, veldig nervøs, sier hun.

Barnslig humor

Geir Ove er opprinnelig adjunkt, og er lærer på en barneskole.

- Du kan godt si at jeg har barnslig humor, men den slår an blant alle fra 18 til 60, påstår han. Geir Ove har blant annet også vært med på å gi ut ei bok som heter «Det er aldri for sent å snu kappa etter vinden», som inneholder friske sammensetninger av gamle ordtak. Han skal være en kløpper til å parodiere, så bli ikke overrasket om du får se Alex Rosén eller Pål Bang-Hansen i Geir Oves skikkelse i sommer.

Firkløveret spås å være morgendagens stjerner. Selv er de noe mer beskjedne, men lover mye moro.

- Vi er en blandet, utsøkt cocktail, sier Geir Ove.