Latterliggjør Susanne Sundfør for egen vinning

Egil Hegerberg trekker seg fra Spellemannsprisen fordi «alle vet at kvinner leser mer».

TREKKER SEG: Artisten Egil Hegerberg fra Bare Egil har trukket seg fra klassen beste tekstforfatter til Spellemannprisen 2010 for å få mer oppmerksomhet. Foto: Morten Holm / Scanpix
TREKKER SEG: Artisten Egil Hegerberg fra Bare Egil har trukket seg fra klassen beste tekstforfatter til Spellemannprisen 2010 for å få mer oppmerksomhet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egil Hegerberg fra bandet Bare Egil Band varsler at han trekker seg fra sin nominasjon til årets Spellemanspris som årets tekstforfatter.

I en pressemelding skriver han at han trekker seg fordi han er nominert sammen med en masse kvinnfolk.

Han mener de har et konkurransefortrinn fordi de leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner.

«Jeg har tatt denne avgjørelsen etter å ha foretatt en kynisk avveining om hvordan jeg kan skaffe meg mest mulig PR ut av denne nominasjonen. Skulle jeg likevel ikke få noen oppmerksomhet fra pressen vedrørende dette «stuntet», lurer jeg på om det evt. går an å melde seg på igjen.»

- Kynisk utnyttelse Denne beskjeden kommer dagen etter at Susanne Sundfør trakk seg fra kategorien «beste kvinnelige artist», fordi hun er uenig i kjønnsperspektivet.

- Mener du at Susanne Sundfør egentlig trakk seg fra Spellemannsprisen for å få mer pr?

- Nei, jeg har kynisk slengt meg på hennes ektefølte engasjement, og kaldt og kynisk utnyttet meg av det til egen fordel. Jeg har tatt med i betraktningen at det kommer til å framstå som et angrep på Susanne Sundfør, sier Egil Hegerberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer