I RETTEN: På internett er den manglende likheten mellom Taylor Swift i virkeligheten og tegningen av henne fra retten blitt påpekt. Tegningen er laget av rettstegner Jeff Kandyba Foto: Scanpix
I RETTEN: På internett er den manglende likheten mellom Taylor Swift i virkeligheten og tegningen av henne fra retten blitt påpekt. Tegningen er laget av rettstegner Jeff Kandyba Foto: ScanpixVis mer

Latterliggjøres for rettstegning av Taylor Swift. Nå tar tegneren bladet fra munnen

- Hun er ikke slik i rettssalen. Hun smiler ikke noe her.

(Dagbladet): I forrige uke startet rettssaken mellom popstjerna Taylor Swift (27) og tidligere radioprofil David Mueller. Swift saksøkte Mueller for å ha «stukket hånda under skjørtet hennes og kløpet henne i rumpa».

Mueller på sin side mistet jobben etter den påståtte hendelsen, og gikk dermed til domstolen i Denver for å kreve erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.

Fredag 11. august ble saken avvist av distriktsdommer William Martinez. Han mente popstjerna ikke kunne holdes ansvarlig. Mueller kunne ikke fremlegge bevis på at Swift gikk inn for å få ham sparket, skriver Fox News.

Swift-søksmålet mot David Mueller har økt oppmerksomheten rundt seksuell trakassering og hva ofre risikerer å møte når de anmelder forholdet.

Men det er også andre sider ved rettsaken som har fått oppmerksomhet.

Fan av Katy Perry?

Rettstegningene fra retten får oppmerksomhet for ikke å ha mange likheter med stjerna. Det melder BBC.

En Twitter-bruker spøker med at tegningene ligner mer på TV-kokken Martha Stewart enn Swift. Og det spøkes om at tegneren av Swift må være fan av Swifts største rival, Katy Perry.

Det er ikke første gangen tegninger fra retten blir latterligjort på internett, blant annet har tegninger av Martin Shkreli, grunnleggeren av Turing Pharmaceuticals og kjent som USAs mest forhatte mann, fått sin dose latterliggjøring online. Det gjelder også tegninger av NFL-spiller Tom Brady, som gikk viralt i forbindelse med rettsaken.

- Hun er ikke slik i rettsalen

I et intervju med The Boston Globe forteller Jeff Kandyba, som står bak tegningene av Swift, at de fleste som har hengt rundt tinghuset i Denver i forbindelse med rettsaken har gitt ham gode tilbakemeldinger.

Når det gjelder kritikerne sier han til avisa at å tegne stjernen i en rettsal ikke er det samme som å fotografere henne under et arrangement. Kandyba hadde forberedt seg til rettsaken og studert bilder av Swift, men sier at: «alle er glamourøse bilder. Hun er ikke slik i rettsalen. Hun smiler ikke noe her. »

Vanskelig å tegne kjendiser

Ifølge forskjellige rettstegnere er det en svært krevende jobb. Ifølge tegner William Hennessy Jr.,som har tegnet i rettsaker med profiler som Chris Brown og Mike Tyson, er kjendis-rettsaker spesielt vanskelig.

- Flere mennesker kjenner til personen og de er mer kritiske. Presset øker for å få tegningen helt lik, sier han til BBC.

I tillegg er korte tidsfrister noe som gjør arbeidssituasjonen ekstra vanskelig.

- Du må være veldig rask. I det tidspunktet høringen er over er tegningen ønsket, forteller Christine Cornell, som har tegnet under rettsaken mot Bill Cosby, til BBC.

Ifølge Cornell varierer tiden man får til å tegne fra en halv time til en time.

I VITNEBOKSEN: Taylor Swift i vitneboksen, tegnet av rettstegner Jeff Kandyba. Foto: Scanpix
I VITNEBOKSEN: Taylor Swift i vitneboksen, tegnet av rettstegner Jeff Kandyba. Foto: Scanpix Vis mer