Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Laurel Canyon

Ungt par konfronteres med sin egen prektighet i middelmådig film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: De er unge, forlovede og prektige. Sam (Christian Bale) er nyutdannet psykiater, Alex (Kate Beckinsale) skriver doktorgradsavhandling. Et jobbtilbud fører dem til hans barndomshjem i Laurel Canyon, et nabolag i Los Angeles. På grunn av en misforståelse er ikke huset tomt, de må bo der sammen med Sams rocka mamma. Og mer skal ikke til for å sende dem ut i hver sin eksistensielle krise. Den plateproduserende moren har nemlig en ung elsker og drikker drinker midt på lyse dagen, må vite.

Manusforfatter og regissør Lisa Cholodenko bruker uendelig lang tid på å etablere karakterene og den nokså tynne historien. Og når vi endelig er i gang, underspilles konflikten mellom mor og sønn til fordel for Alex\' søken etter seg selv. Kanskje er hun ikke ordentligheten selv, likevel? Gruppesex og hasj gjør susen for hennes forvirrede selvbilde.

Skikkelig fart på sakene blir det ikke før Sams mor, i Frances McDormands skikkelse, kommer ordentlig med i handlingen. McDormand feier de unge hovedrolleinnehaverne av banen og leverer et nyansert portrett av den frisinnede plateprodusenten. Utrolig nok stiger temperaturen såpass at den siste halvtimen blir riktig bra.

Spørsmålet er om den er verdt å vente på.