FRAMFØRER DEBUTALBUMET: Lauryn Hill tar en pause fra de seks barna sine den 21. januar 2012 for å spille i Oslo Spektrum. Foto: Ann Iren Ødeby/Dagbladet
FRAMFØRER DEBUTALBUMET: Lauryn Hill tar en pause fra de seks barna sine den 21. januar 2012 for å spille i Oslo Spektrum. Foto: Ann Iren Ødeby/DagbladetVis mer

Lauryn Hill til Oslo

Framfører sitt klassiske debutalbum i sin helhet.

(Dagbladet): De siste årene har det blitt populært for band og artister å framføre hele sitt magnum opus - det albumet som blir sett på som deres viktigste verk - i konsertform.

Det skal også Lauryn Hill gjøre når hun den 21. januar 2012 skal framføre albumet «The Miseducation of Lauryn Hill» i Oslo Spektrum.

Det hadde nok vært vanskelig for den amerikanske R&B-stjernen å framføre så mange andre album i sin helhet enn akkurat dette, siden hun ikke har gitt ut et studioalbum i sitt eget navn siden debuten fra 1998, selv om det går rykter om at hun til neste år er klar med nytt solomateriale.

Debutalbumet «The Miseducation of Lauryn Hill», som Hill nå igjen turnerer med, var hennes første som soloartist etter tiden i The Fugees sammen med Wyclef Jean og Pras Michel.

Det ble belønnet med fem Grammy-priser etter å ha blitt nominert i 11 kategorier, det meste for en kvinne noensinne.

Da hun var innom Oslo under den «ekte» «The Miseducation of Lauryn Hill»-turnéen i 1999 kalte Dagbladets daværende anmelder Håkon Moslet konserten for «en av de største musikkbegivenhetene i Oslo på 90-tallet».

Billetter er tilgjengelig fra og med tirsdag 15. november.