KOMMENTARER

Lausdrift og faste båsar

Uavgjort 0-0 mellom Solberg og Støre.

MEST NORSK? Han er fransk kaviar-sosialist og hon er frå Bergen. Foto: NTB Scanpix
MEST NORSK? Han er fransk kaviar-sosialist og hon er frå Bergen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DENNE VEKA bytta dei små tullepartia mannskap i budsjettkrigen mot Segway-regjeringas gamle idear og dårlige løysingar. Bittelilletun og Grande overtok for å betra balansen og gjenskapa den gode stemninga frå Nydalen. Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen klaga over at Siv Jensen har bretta opp sureleppa og innført eit prinsipp som han ikkje kjenner frå bedehusbasarane: At budsjettgevinstar frå forhandlingane i fjor måtte leverast inn igjen og bli lodda ut på nytt. Slik er det ikkje når lystene tennes hos medlemmene i Norsk Luthersk Misjonssamband, dei såkalla sambandittane.

ERNA SOLBERG hissar til kamp mot Jonas Gahr Støre om kven som er mest norsk. Det må jo enda uavgjort 0-0. Han er fransk kaviar-sosialist og hon er frå Bergen. Men det er ikkje rart at Erna Solberg blir stadig meir trumpen, for Jøtul-arvingen har stole hennar resept for framgang på meiningsmålingane: Sitta så stille som mulig i båten og mumla på fortellingen om Norge. Mens han tilpassar seg skiftande skatteregime, betaler sin formueskatt med lån og er mot reglar som ville gjera han endå rikare. Han er mot blokktenking i hodet og seier at dersom han kom til eit parti der alle var lik han, ville han gått ein annan stad. Det var vel slik han glapp for Høgre. Støre vil ha oss til å tru at Arbeiderpartiet er eit åpent forum for debatt og dialog. Den mannen har gått glipp av partiets tradisjon for demokratisk sentralisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer