Lave seertall kan bety slutten for Emmy

Produsentene gjør alt for å lokke seerne til tv-skjermen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I kveld hedrer tv-industrien i USA seg selv med prisutdelingen Emmy Awards.

Utdelingen vises i et tre timer langt program, som de siste årene har mistet flere og flere seere fordi de mest folkelige og populære tv-seriene ikke er nominerte.

Produsent Don Mischer frykter at lave seertall kan bety slutten på tv-sendingen, og har tatt noen grep for å redde prisutdelingen, ifølge CNN.

Upopulær utdeling
I et forsøk på å blidgjøre «folk flest», vil det i år blant annet vises klipp og montasjer fra publikumsvinnere som «American Idol», «CSI» og «Dancing with the Stars», selv om de ikke skulle være nominert.

Underholdningen i programmet inkluderer Mary J. Blige og Lindsay Lohans ekskjæreste DJ Samantha Ronson.

Mischer lover også at seerne skal få flere overraskelser om de benker seg foran tv-skjermen, og har gjort flere forandringer på formatet slik at det sparer tid.

<strong>HOVEDATTRAKSJONEN:</strong> Mary J. Blige skal underholde på Emmy-scenen. Foto: SCANPIX
HOVEDATTRAKSJONEN: Mary J. Blige skal underholde på Emmy-scenen. Foto: SCANPIX Vis mer

Blant annet er det færre kategorier som presenteres, og prisutdelerne deler ut flere priser samtidig for å spare tid på å gå fram og tilbake på podiet.

Å få de nominerte til å stå klare på scenen, er derimot ikke planlagt. De ble forsøkt under Oscar-utdelingen et år, og førte til flere pinlige situasjoner.

Smale serier vinner
Tidligere ble de mest ettertraktede prisene vunnet av populære serier som «Frasier», «Law & Order» og «NYPD Blue», men de siste årene har de store vinnerne vært kvalitetsserier med et relativt lite publikum som «Sopranos» og «The West Wing».

I fjor kom det endelige gjennombruddet for seriene som «ingen» ser, da «Mad Men», «30 Rock», «Breaking Bad» og «Damages» vant de gjeveste prisene.

I år er nok en gang smale serier nominert, blant annet er «30 Rock» i år nominert i hele 22 komikategorier, mens «Mad Men» topper innen dramaseksjonen med 16.

<strong>PROGRAMLEDEREN:</strong> Skuespiller Neil Patrick Harris, kjent fra «Dr. Doogie» og «How I met your mother», skal lede Emmy Awards. Foto: SCANPIX
PROGRAMLEDEREN: Skuespiller Neil Patrick Harris, kjent fra «Dr. Doogie» og «How I met your mother», skal lede Emmy Awards. Foto: SCANPIX Vis mer
<strong>DANS:</strong> Danserne Karina Smirnoff og Maksim Chmerkovskiy står for ett av underholdningsinnslagene. Foto: SCANPIX
DANS: Danserne Karina Smirnoff og Maksim Chmerkovskiy står for ett av underholdningsinnslagene. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer