DEBATT

Debatt: Klima

Lave utslipp fra norsk sokkel

Alle aktører, produsenter og konsumenter har ansvar for å redusere sine utslipp for å bidra til redusert global oppvarming.  

MÅ 
REDUSERES: –Kull må reduseres raskt, og olje og gass må produseres med lavest mulig utslipp, understreker artikkelforfatteren.  Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
MÅ  REDUSERES: –Kull må reduseres raskt, og olje og gass må produseres med lavest mulig utslipp, understreker artikkelforfatteren. 
 Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en lederartikkel 6. januar tillegger Dagbladet Statoil standpunkter vi ikke har om klimapolitikk.

Statoil er sterk tilhenger av Parisavtalen, og vi argumenterer for at vi trenger sterkere politiske tiltak for å nå den målsettingen. Vi står foran den største endringen vårt moderne energisystem noen gang har gjennomgått. Ny fornybar energi må og vil vokse raskt og mye. Kull må reduseres raskt, og olje og gass må produseres med lavest mulig utslipp.

Tall fra The International Association of Oil & Gas Producers (IOGP) viser at vi på norsk sokkel produserer olje og gass med bare halvparten så store karbonutslipp som det globale gjennomsnittet. Dette synes tydeligvis ikke Dagbladet er så viktig, de har latt seg imponere av at «NRK Brennpunkt» har «avslørt» det selvsagte: at det finnes enkeltfelter i Midtøsten som har lavere utslipp enn gjennomsnittet av norsk sokkel.

Fra norsk sokkel rapporteres alle utslipp fra alle felt. Noen felt har langt lavere utslipp enn snittet, mens andre ligger høyere. Vi har satt klare mål for ytterligere reduksjoner. Alle aktører, produsenter og konsumenter har ansvar for å redusere sine utslipp for å bidra til redusert global oppvarming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer