AKSJONER: Det arrangeres stadig demonstrasjoner mot bompenger rundt om i landet, her fra en aksjon mot bomringen på bybroa i Stavanger i august i fjor. Artikkelforfatterne fra Frp mener partiet utgjør en tydelig forskjell når det kommer til bompenger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
AKSJONER: Det arrangeres stadig demonstrasjoner mot bompenger rundt om i landet, her fra en aksjon mot bomringen på bybroa i Stavanger i august i fjor. Artikkelforfatterne fra Frp mener partiet utgjør en tydelig forskjell når det kommer til bompenger. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Bompenger

Lavere bompengebelastning med Frp

Vi har fått store og tydelige seire som vil dempe folks bompengebelastning.

Meninger

På lederplass 5. februar harselerer Dagbladet med at man krever inn mer bompenger nå enn tidligere, og at Frp ikke har fått gjennomslag i denne saken.

Vi skal ærlig innrømme at vi gjerne kunne tenkt oss enda mer gjennomslag, men vi har fått store og tydelige seire som vil dempe folks bompengebelastning.

En av Frp's nylige seire er at det skal innføres et fradrag for bompengeutgifter. Dette vil være kjærkomment for mange. Vi sørger nå også for å doble kompensasjonsordningen for å redusere bomtakstene utenfor de store byene, fra 500 millioner kroner i året til ca. én milliard.

Dagbladet sluker på sin side argumentasjonen fra Transportøkonomisk institutt (TØI) om at den lokale viljen til å iverksette nye bompengeprosjekter blir større dersom man får et fradrag og får redusert bompengebelastningen sin.

Vi tror på ingen måte at du ønsker deg mer bompenger selv om du måtte få 20-30 prosent av bompengene du betaler tilbake på skatten.

Med TØIs logikk burde vel folk også vært åpne for å betale mer skatt eller pendle mye lenger på grunn av pendlerfradraget? Eller tape mer penger på aksjer eller fond som faller i kurs fordi du kan trekke fra drøyt 30 prosent av tapet på skatten?

Frp utgjør en tydelig forskjell når det kommer til bompenger. Reduksjon i bompengeandelen og belastningen hadde aldri skjedd uten oss. Når det kommer til oppblomstringen av bompenger i mange av byene våre er disse politisk lokalt bestemt. Her vil vi oppfordre innbyggerne om å ha dette i mente når de bestemmer seg for hvilke politikere de vil gi tillit i høstens kommunevalg.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.