Lavmælt kraft til Oslo

Den vevre, lavmælte vokalisten er tilbake i Oslo. Det er duket for en intim kveld på Rockefeller 2. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vega er ikke bare sanger og musiker, hun er også lyriker. Hun begynte å skrive dikt allerede som niåring, og skrev sine første låter da hun var fjorten. Kjærligheten til både tekst og musikk har preget livet til artisten og mennesket Suzanne Vega. Som ung pleide hun å gjøre spillejobber på små klubber i Greenwich Village ved siden av litteraturstudiene.

I dag er fremdeles musikken hennes preget av den kraftfulle kombinasjonen av den klare stemmen og de ærlige, ofte såre, tekstene.

New York

Vega ble Født i California i 1959, men flyttet til New York som toåring.

Musikken hennes bærer tydelig preg av å være skapt i New York. Om ikke annet har vi sett hennes «Tom\'s Diner» på utallige ur-New Yorkske episoder av «Seinfeldt».

Inspirasjon

Leonard Cohen og Lou Reed var viktige inspirasjonskilder for den unge Suzanne Vega. Det var da hun som nittenåring var på sin første rockekonsert, med Lou Reed, hun bestemte seg for å satse på et liv som musiker.

Debutalbumet «Suzanne Vega» ble utgitt i 1985 og etablerte den lavmælte 26-åringen som en solid ny kraft blant kvinnelige sangere. Sammenlikninger med Joni Mitchell måtte komme, men det var samtidig tydelig at nykommeren hadde et helt særegent uttrykk. Den halvhviskende stemmen til den lille kvinnen appellerte både til live- og hjemme-publikummet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer