- Lavmål fra Bakrommet

Det bør ikke overraske at man stiller kritiske spørsmål til innsamlingsprosjektet i Sør-Afrika.

FÅR KRITIKK: Dagbladets innsamling til støtte for barna i Soweto. Foto: Wayne Conradie.
FÅR KRITIKK: Dagbladets innsamling til støtte for barna i Soweto. Foto: Wayne Conradie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BAKROMMETS Tom Stalsberg tar i bruk lite raffinert ironi for å uttrykke at han ikke setter pris på kritikken mot innsamlingsaksjonen Dagbladets sportsjournalister har satt i gang til Soweto Kliptown Youth. Under overskriften «Heia Fasitrådet for hele Afrika» langer han ut mot Maren Sæbø og Andreas Delsett, uten å ta seg bryet med å svare skikkelig på betimelige spørsmål.   

At VM-bloggen er et mer personlig og uformelt format som ikke i samme grad underkastes kritiske redaktørblikk, får så være. Når samme useriøse debattrespons foldes ut av på nettsidene til et sentralt medie, er det på sin plass å etterlyse en aktiv redaktør. Journalister som ikke vil delta i offentlig meningsutveksling på rederlig vis, bidrar til en forsøpling av debatten og representerer et lavmål for Dagbladet.  

JEG FORUTSETTER at Dagbladet mener at bistandsprosjekter på samme linje som vannverksprosjekter, oljeutvinning, statlig autorisasjonskontroll eller helseforetak skal utsettes for kritisk blikk. Da bør det ikke overraske Bakrommet at noen stiller spørsmål ved deres forutsetninger for å sette i gang innsamling til et prosjekt i Sør-Afrika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer