Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lavoktan latmannsskap

Skarpe stuntmenn redder syltynt fesjå.

Det er faktisk verdens største tv-program (som ikke er fiksjon) som inntar Telenor Arena denne helga. 350 millioner mennesker ser «Top Gear» hver uke i 170 land.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har gjort kanonkarriere på bilreportasjer med skyhøy produksjonsverdi og studioprat med tidvis nedrig gutteromshumor.

«Vi er tre programledere som hater hverandre,» sa James May til Dagbladet denne uka. 

Jeg tror kanskje ikke de hater hverandre, men det er tydelig at gutta kjeder seg i hverandres selskap.

Rutinert For all del, rutinen er på plass hos trioen etter 167 tv-episoder, og publikum ledes effektivt gjennom en blanding av imponerende stunts, intetsigende bilballettnumre og langtekkelige konkurranser.

Det er bare så tydelig at dette er en dag på jobben for Clarkson og co. Showet kjøres i gang på slaget ni, og klokka halv elleve slås lyset på, vennligst dra hjem nå.

Vitseregisteret begrenser seg til at det er dyrt i Norge og at Jeremy Clarkson er feit. Richard Hammond tvinger seg til å fnise når Clarkson skråler om at Porsche egentlig bare er en folkevogn.

«Top Gear»-universet er et sted der man ler av el-biler og rockekanalen alltid står på, på avsindig volum. Det finnes kvinner i dette universet, men de er utelukkende dansende halvroboter med flammekastere.

Reddes av stuntmenn Heldigvis tar showet seg opp, og blir et virkelig show, når stuntmennene og bilene får overta hovedrollen.

Til sammen byr Top Gear Live på et imponerende variert knippe triks og stunts fra sjåfører, akrobater og faktisk en syklist. Dessverre er det langt mellom høydepunktene, fordi Jeremy Clarkson skal snakke om sine favorittbiler og påpeke at Richard Hammond er litt lav. Iblant stikker The Stig innom, og kjører fra programlederne i langtekkelige kappløp med klønete doninger.

Bil-fesjået fisler også ut i et antiklimaks av dimensjoner med en bil-fotballkamp som føles som den varer like lenge som resten av showet til sammen.

Se heller en episode av programmet på tv, da slipper du å lukte svidd kløtsj etterpå. Hvis du allerede sitter på en billett: Ta med hørselvern, og kanskje sudoku til siste halvdel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media