- Lavpannet idioti, fjas og useriøs bullshit

Rompehumoren i Pyton gjør comeback.

- Lavpannet idioti, fjas og useriøs bullshit
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): «Det er ikke bare tull og tøys i Pyton. Det er også lavpannet idioti, fjas og useriøs bullshit!» står det å lese bakpå første boka i den nylanserte samleboksen MegaPyton, som nok vil vekke mange gode - og muligens pinlige - minner fra en svunnen tid.

Tegneseriebladet Pyton var en spydspiss for rompehumoren som spredte seg i Norge fra midten av 80-tallet og utover 90-tallet.

I bladet, ledet av den tidligere Norsk MAD-redaktøren Dag E. Kolstad, fikk det pubertale tegneseriepublikummet stifte bekjentskap med kommende seriestjerner som «Pondus»-skaper Frode Øverli, Donald-tegner Arild Midthun, og andre kjente serieskapere som Bjørn Ousland, Tom R. Onstad, Tommy Sydsæther og mange flere.

Pusset opp serien- Vi har samlet de forskjellige figurene og samlet dem i ni bøker. Det var ikke lett å gjøre et sånt utvalg, av tusenvis av sider var det veldig mange som var kjempebra - og mange som var helt ræva. Så vi samlet de beste - eller verste, alt ettersom - i et utvalg, og ga dem en sårt trengt oppussing, forteller Dag E. Kolstad til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer