LEDER

Lavrov gir klar beskjed

Klikk for ingress.

STENGTE  DØRA:  Sergej Lavrov.
STENGTE DØRA: Sergej Lavrov. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Det gikk et støkk gjennom det politiske Norge da den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov på sin årlige pressekonferanse i Moskva i går sa at Russland ikke ville ta tilbake flyktninger som har kommet til Norge via Russland. Støkket skyldtes en avtale om å sende rundt 700 flyktninger som har kommet inn i Norge fra Russland, på grensa over Storskog i Finnmark. Avtalen gjelder for flyktninger i Norge som har multivisum og lovlig oppholdstillatelse i Russland.

Hva var det Lavrov mente? Var det fleip? Var det fakta? Visste Lavrov hva han snakket om? Det viste seg å være - om ikke fleip, så - både ganske upresist, og helt sant. Og, ja, han snakket til noe som var mye større enn Norge, nemlig til sitt eget hjemmepublikum, som heller ikke vil ha for mange flyktninger inn over sine grenser.

Det Lavrov sier er at det ikke kommer på tale å sende flyktninger tilbake til Russland som - slik Lavrov sier det - fikk visum til Russland på falske premisser. Det er ingen overraskelse at Russland mener dette. Det var ikke Russland som skapte flyktningstrømmen mot Europa, Russland vil isteden si at det er Vesten som - med sin vettløse politikk i Syria - selv skapte flyktningstrømmen. Det overraskende er mer at regjeringen ser ut til å ha trodd at det var mulig å sende tilbake de fleste flyktningene som kom til kongeriket fra Russland. For det var aldri realistisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer