Law i vinden

Britiske Jude Law (31) kan få Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen «Cold Mountain». Men han håper prisen går til Sean Penn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet):

Det er fortsatt en måneds tid til Oscar-utdelingen i Los Angeles. I disse dager er verdens filmfokus vendt mot Berlin, der Jude Law endelig dukket opp i går.

Mange var skuffet da den britiske skuespilleren ikke var til stede under visningen av åpningsfilmen «Cold Mountain» sist torsdag.

I det amerikanske borgerkrigsdramaet spiller Jude Law hovedrollen som Inman, mot blant andre Nicole Kidman og Renée Zellweger. Filmen er også blant hovedutfordrerne til Gullbjørn-prisen, som deles ut i Berlin lørdag.

- Beklager

- Jeg beklager at jeg ikke kunne være her under åpningsvisningen, men jeg er i ferd med å spille inn en Mike Nichols-film i London og kunne ikke komme fra før nå, sa Law, og henviser til «Closer» hvor han spiller mot Julia Roberts.

Hans rollefigur i «Cold Mountain» deserterer fra den amerikanske borgerkrigen og legger ut på en lang reise tilbake til hjembyen og sin elskede Ada (Nicole Kidman).

Filmen er basert på en roman av Charles Frazier, er regissert av Anthony Minghella og har norgespremiere 27. februar. Den har totalt fått sju oscarnominasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer