Le ikke av fan-hysteri

Smerten jeg opplevde som en forelskelse i mitt idol, kom fra et helt annet sted.

BIEBER-HYSTERI:  «Den tilsynelatende galskapen kan si mer om ungdommens livssituasjon enn ungdommen selv. I hvert fall hvis de intense følelsene vedvarer år etter år», skriver artikkelforfatteren. Foto: Tobias Hase / AFP / NTB Scanpix
BIEBER-HYSTERI: «Den tilsynelatende galskapen kan si mer om ungdommens livssituasjon enn ungdommen selv. I hvert fall hvis de intense følelsene vedvarer år etter år», skriver artikkelforfatteren. Foto: Tobias Hase / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg forstår dem så utrolig godt, jentene som skriker etter Justin Bieber, som trosser mor og far, lar skole være skole, og setter alle kluter til for å få et glimt av sin helt de få timene han befinner seg i byen vår. Slik kjendiser ofte framstilles, ser vi at de lever i en perfekt og lykkelig verden. Ikke rart at tenåringer som sliter vil være en del av den. Det de søker er håp.

For min egen del var det en av gutta i Backstreet Boys som ble den store helten på siste halvdel av 90-tallet. Jeg brukte mesteparten av ungdomsskolen og videregående til å drømme meg bort om Ham. Han som skulle komme og redde meg, Han som var svaret på alt. Hvis jeg bare hadde blitt sammen med Ham, eller i det minste fått møte Ham, tenkte jeg, så ville alt blitt bra. Men samtidig gjorde det så ufattelig vondt. Og det ga seg aldri.

I ettertid forstår jeg at smerten som fulgte med denne avstandsforelskelsen var totalt ute av proporsjoner. Det jeg også har skjønt som voksen, er at smerten jeg opplevde som en forelskelse i mitt idol, kom fra et helt annet sted. Jeg hadde opplevd noe som satte dype spor. Som barn fikk jeg dessverre aldri hjelpen jeg trengte til å bearbeide eller forstå dette. I tenåra kom min emosjonelle skade til uttrykk gjennom den voldsomme sorgen jeg følte i min ulykkelige kjendisforelskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer