Le Tekrø langer ut mot EDM: - I 2017 er vi kvitt skiten!

TNT-gitarist Ronnie Le Tekrø spår EDM-sjangerens død. 

NY PLATE: Ronnie Le Tekrø om ny TNT-plate etter 32 år, og om motstanden mot EDM. Video: YouTube/ Tono Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter over 30 år fra hverandre, har Ronnie Le Tekrø nå samlet den originale besetningen i hardrockbandet TNT, for å spille inn ny plate.

Tekrø slapp nyheten under et medlemsseminar for Tono, hvor han ble intervjuet på scenen av artist Frida Ånnevik.

I intervjuet langer han også ut mot musikksjangren EDM (Elektronisk dansemusikk), som de siste årene har tatt over store deler av hitlistene. Han forklarer at musikksjangrenes popularitet går i sykluser, og at populariteten til en sjanger «drepes» omkring hvert syvende år.

Se klipp fra intervjuet øverst i saken.

- Et «dobbelt srittproblem»

- All musikk som har vært populær står foran et drap. For eksempel EDM står foran et massivt drap. Nå er toppen nådd, og i 2017 er vi kvitt skiten. Det blir helt fantastisk, sier Tekrø.

TNT-gitaristen fortsetter med å si at EDM som sjanger vil dø, fordi det er det som skjer når det går inflasjon i en sjanger.

- Det er for mange som har slengt seg på. Det dukker opp for mye dritt. Nå i dag har vi et dobbelt drittproblem, for det er ingen silingsmekanismer. Alt er på internett! Før var det plateselskaper som kunne sile bort dritten, og det kom aldri ut, så du hørte det ikke. Nå må du høre all denne dritten. Det er jo til å bli gal av!, sier han.

Kaller sjangren idioti

EDM-sjangren blir også et tema når Tekrø blir spurt om hva som inspirerer ham som låtskriver. Tekrø svarer at han kan bli inspirert av samtidsmusikk, men aldri EDM.

- Det kan være hva som helst, men aldri idioti! Det kan jeg love deg, sier han.

Youtube kan du se intervjuet i sin helhet.

Nytt TNT-album

NY PLATE: Ronnie Le Tekrø forteller i intervju med Frida Ånnevik at den originale TNT-besetningen vil gi ut ny plate sammen. FOTO: Anders Grønneberg / Dagbladet.
NY PLATE: Ronnie Le Tekrø forteller i intervju med Frida Ånnevik at den originale TNT-besetningen vil gi ut ny plate sammen. FOTO: Anders Grønneberg / Dagbladet. Vis mer

Hardrockbandet TNT ble startet i Trondheim i 1982 av Ronnie Le Tekrø, Dag Ingebrigtsen, også kjent fra The Kids, Steinar Eikum og Morten «Diesel» Dahl.

Bandet har skiftet medlemmer flere ganger, og vant Spellemannprisen i 1987 i klassen rock for albumet «Tell No Tales». Dette albumet ble deres store gjennombrudd, og kom også inn på den offisielle topp 100-lista til Billboard i USA. Bandets største hit er «10 000 lovers (in one)».

Nå planlegger bandets originalbesetning å komme med nye hiter. Ifølge Tekrø er de veldig godt i gang.

- Det går veldig bra. Vi har drikki, jeg tror det er 12 trelitere med rødvin siden forrige tirsdag, og vi har skrevet 28 låter, sier han, men legger til at ikke alle låtene er like gode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer