- Leander lever!

Einmal kommt die Liebe-jentene hyller Sveriges store stjerne Zarah Leander. Den mystiske og kraftfulle kvinnen får nytt liv av trioen med forestillingen «Rosor och Champagne» på Centralteatret - og på ny cd.

- Vi gjør henne levende igjen. Hun har betydd mye for vår musikk., sier Mai-Britt Kristoffersen, Bitten Forsudd og Anne Grete Lunner i trioen til Dagbladet.

Jentetrioen opptrer på Centralteatrets Caféscene - en liten intim teatersal i Oslo med bar og plass til 60 gjester rundt små bord.

Mørk og mystisk

Etter forestillingene i hovedstaden blir det spredte opptredener rundt om i landet. I løpet av måneden kommer deres tredje cd siden debuten for 12 år siden.

- Hva er det som fascinerer med Zarah Leander?

- Det er noe mystisk ved henne. Den store kvinnen på 190 cm og med den mørke stemmen. Hun reiste til Tyskland før krigen, og ble vel en del av Hitlers propagandamaskineri.

Zarah Leander

Født Sara Hedberg 1907- 81. Sanger og skuespiller.

Hun hadde sin revydebut hos Ernst Rolf i 1929 med Greta Garbo-parodien «Vill ni se en stjärna». Vant med sin mørke, karakteristiske stemme etter hvert et stort publikum i Norden og det øvrige Europa.

Bodde i Tyskland i perioden 1936- 42, og medvirket i rekke filmer i Nazi-Tyskland.

60 år = 60 minutter

Jentens varemerke er en teatral kabaretstil med tuba, piano og sang som hovedingredienser.

- Vi opplever at flere godt voksne mennesker kommer på forestillingen, eldste var en gammel krok på 85. Leander var en stor stjerne i Sverige, og vi regner med å gjøre et lite framstøt over grensa.

- Leanders karriere varte i 60 år. Vi gjør en oppsummering på 60 minutter. Vi dikter litt og henter fakta fra en svensk dokumenter, men legger vekt på det hun ønsket å bli husket for: Sangen og musikken.

EN STJÄRNA: «Vill ni se en stjärna,» sang Zarah Leander. Det gjør også Einmal kommt die Liebe-jentene, f.v. Mai-Britt Kristoffersen, Bitten Forsudd og Anne Grete Lunner i sin hyllest til den svenske kabaretstjernen.