Led Zeppelin- legende til Molde

Blir attraksjonen på jazzfestivalen.

TILBAKE IGJEN: Robert Plant, i midten, spilte på Bergenfest i fjor. Nå er det klart at han og bandet kommer til Moldejazz til sommeren. Foto: Moldejazz
TILBAKE IGJEN: Robert Plant, i midten, spilte på Bergenfest i fjor. Nå er det klart at han og bandet kommer til Moldejazz til sommeren. Foto: Moldejazz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moldejazz har fått rockeikonet og verdensmusikeren Robert Plant til sommerens festival.

Den legendariske Led Zeppelin-vokalisten med sitt band The Sensational Space Shifters spiller på Romsdalsmuseet torsdag 16. juli.

Musikk som sier seks Robert Plant (66) er fremdeles en kreativ og leken musiker som spiller en helt egen miks av folkrock, roots og blues, ispedd vestafrikansk musikk - og gjerne nyversjoner av sine Zeppelin-klassikere.

For et halvt år siden kom albumet «Lullaby and...the Ceaseless Roar», som fikk terningkast seks.

I fjor sommer opptrådte han på Bergenfest. Over 8000 publikummere fikk seg en sjelden god musikkopplevelse, skal vi tro vår anmelder som dekket begivenheten.

Overrakser stadig I 2007 ga han ut en plate, som nærmest er blitt et referansealbum på hvor godt et samarbeid med to vidt forskjellige musikere kan bli:

«Raising Sand» med Robert Plant & Alison Krauss.

- Vi henter Robert Plant og bandet hans direkte til Norge, og så vidt vi vet er det hans eneste konsert i Norge denne sommeren. Vi er selvsagt veldig fornøyd med å ha fått ham til Molde - etter at han spile i Bergen i fjor sommer, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.