Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

– Ledelsen blir sittende ved Nobels fredssenter

Bemanningen ved Nobels fredssenter vil bli drastisk redusert neste år, men både styret og direktøren blir sittende, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anført av styreleder Geir Lundestad startet senterets ledelse torsdag en to dagers gjennomgang av driftsbudsjettet for 2007 med sikte på å kutte kostnader i størrelsesorden 14 millioner kroner.

Møtene foregår i Norsk Folkemuseums lokaler på Bygdøy, men innholdet i nedskjæringene vil først bli presentert under en pressekonferanse i Nobelinstituttet fredag ettermiddag.

– Da skal vi redegjøre for styrets stilling og nedskjæringstiltakene for å komme ned i en drift som dekkes av de 17,3 statlige millionene, sier Geir Lundestad til NRK.

Ifølge kanalen vil både styret og direktør Bente Erichsen bli sittende.

Han avslår å kommentere innholdet i kuttene, men slik driftskostnadene er bygd opp ved fredssenteret vil det være bemanning og åpningstider som er de sentrale områdene for kutt. Det vil igjen føre til redusert aktivitet.

(NTB)

MØTES: Styreleder Geir Lundestad og direktør Bente Erichsen fikk kjeft av kulturminister Trond Giske. Nå skal fredssenteret kutte. Foto: SCANPIX
MØTES: Styreleder Geir Lundestad og direktør Bente Erichsen fikk kjeft av kulturminister Trond Giske. Nå skal fredssenteret kutte. Foto: SCANPIX Vis mer