Kutt: 15 årsverk skal kuttes ved det kriseramende Munch-museet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Kutt: 15 årsverk skal kuttes ved det kriseramende Munch-museet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Ledelsen blir spart

Munch-museet har vedtatt nedbemanningsplan.

(Dagbladet): Den siste tiden har flere ansatte ved Munch-museet reagert kraftig på at bemanningen ved museet skal reduseres. Det har til nå vært knyttet usikkerhet til hvor mange som kom til å miste jobben og ved hvilke avdelinger kuttene skulle tas.

Men i går vedtok Medbestemmelsesutvalget ved museet en plan for nedbemanningen, som innebærer en samlet bemanningsreduksjon på 15 årsverk.

Åtte ansatte ved museet mister jobben, og sju årsverk blir kuttet ved at prosjektstillinger ikke forlenges, en pensjonsavgang og redusert vikarbruk.

- Vi ser frem imot å komme i mål med denne prosessen. Våre medarbeidere har vært igjennom noen uker med stor usikkerhet og engstelse, og når utfallet nå blir kjent for alle håper vi det blir lettere. Målet er at vi skal gi de som nå er overtallige all den bistand vi kan, slik at de raskest mulig finner nye utfordringer innen Oslo Kommune, sier Bård Hammervold, kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet i en pressemelding.

«Av de totalt 15 årsverkene som nå bortfaller er det to stillinger innenfor kunsthistorie og seks prosjektrelaterte stillinger i konserveringsavdelingen.»

Videre skriver de at de øvrige stillingene som blir kutet er innenfor foto, utstillingsteknikk, eiendomsdrift, informasjon og formidling.
 
Munchmuseet er i økonomiske vansker og er nødt til å spare inn 12 millioner kroner. 46 ansatte ved museet har undertegnet en bekymringsmelding om den økonomiske styringen av museet, og forrige uke ble det gjennomført en høring i Oslo bystyre om situasjonen ved museet.

De ansatte har blant annet vært opprørt fordi ledelsen har skjermet seg selv i nedbemanningsprosessen, og mener at det er lagt lokk over prosessen. Ledelsen ved museet mener på sin side at de har fulgt boka.