Leder «Gullruten»

Frode Alnæs og Nadia Hasnaoui blir programledere under «Gullruten»-showet, som sendes direkte på TV2 lørdag 6. juni. 14 tv-priser skal deles ut til programmer, programledere og skuespillere.

For første gang er tv-bransjen i Norge samlet til en norsk utgave av Emmy-prisen, der det skal deles ut priser til blant annet beste underholdningsprogram, beste dramaserie, beste humor-, barne- og magasinprogram, beste programleder og beste tv-skuespiller. Det skal også deles ut en hederspris og folkets tv-pris.

Gullruten var opprinnelig en festival for reklamefilm, men fra i år er den omgjort til en bredere kåring med utgangspunkt i tv-mediet. Samtlige norske tv-selskaper står bak kåringen, men det er TV2 som overfører den fra Bergen.

«Gullruten» blir et underholdningsprogram, og programleder Nadia Hasnaoui uttaler at hun og medprogramleder Frode Alnæs vil finne en balanse mellom skjemt og alvor.
- Programmet skal ha et selvironisk blikk på tv-bransjen og samtidig være høytidelig nok til at det blir stas å få priser, sier hun.