Leder ny NRK-satsing

Ida Maria Sivertsen skal lede det nye underholdningsprogrammet «De Neste» på NRK.

KOMMER I MARS: Ida Maria Sivertsen har selv opplevd stor suksess som artist. Nå skal hun lede NRKs nye musikkprogram «De Neste». Foto: NTB.
KOMMER I MARS: Ida Maria Sivertsen har selv opplevd stor suksess som artist. Nå skal hun lede NRKs nye musikkprogram «De Neste». Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I NRKs nye underholdningsprogram «De neste» skal erfarne og veletablerte artister forenes med yngre og oppkommende talenter, melder kanalen i en pressemelding.

Det er musiker Ida Maria Sivertsen som har fått jobben med å lede programmet.

Blant artistveteranene som deltar finner man Lene Marlin, Sondre Lerche, OnklP og Ingebjørg Bratland, og blant de yngre protesjeene er navn som dePresno og Sebastian Zalo.

– I «De neste» kan folk vente seg friske og overraskende versjoner av gamle favorittlåter og jeg tror alle vil forelske seg i minst en av våre talenter. De går løs på oppgaven med en god blanding av respektløshet og ærefrykt, og jeg gleder meg til at de skal få vise frem resultatet på beste sendetid på NRK, sier prosjektredaktør, Mirja Minjares.

Skal lage nye versjoner

I hvert program får de oppkommende talentene jobben med å lage en ny versjon av en låt som artistene har valgt ut for dem. Man blir i programmet også kjent med historien bak låta og betydningen den har for artisten som har skrevet den.

KLARE: Artistene som er med i "De neste". På bakerste rad: dePresno, Ylva, Sebastian Zalo, Hedda Mae, Endre Nordvik og Marja Mortensson. Forreste rad: Cato Sundberg, Ingebjørg Bratland, Lene Marlin, Magnus Grønneberg, OnklP og Sondre Lerche. Foto: NRK.
KLARE: Artistene som er med i "De neste". På bakerste rad: dePresno, Ylva, Sebastian Zalo, Hedda Mae, Endre Nordvik og Marja Mortensson. Forreste rad: Cato Sundberg, Ingebjørg Bratland, Lene Marlin, Magnus Grønneberg, OnklP og Sondre Lerche. Foto: NRK. Vis mer

Sivertsen sier hun ble overrasket over å bli tilbudt jobben som programleder.

- Jeg takket "ja" med like deler frykt og entusiasme. Hele opplevelsen har vist seg å være enda mer lærerik og utviklende enn jeg kunne tro. Vi får et helt unikt perspektiv på låtskrivning i serien, da noen av Norges beste låtskrivere snakker om egne låter. Både teknisk, emosjonelt, musikalsk, tekstmessig - på alle måter, sier Ida Maria Sivertsen.

Programmet får premiere på statskanalens strømmetjeneste fredag 5. mars, og vises på TV den påfølgende søndagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer