Leder oss inn i år 2000

Petter Nome og Lisbeth Skei har ofret nyttårsaften med familien for å lose tv-seerne gjennom NRKs lengste TV-døgn noensinne. Sammen med dem får du se Thomas Giertsen, Dorthe Skappel og Leif Erik Forberg - i alle kanaler.

De fem TV-kjendisene representerer TV2, TVNorge, TV3 og NRK i den historiske samsendingen, som varer i 15 minutter på alle kanaler. Men det er NRK som blir størst og best resten av årets siste TV-dag.

- Hvis alt går etter kjøreplanen, har noe gått fryktelig galt, sier en lettere stresset Petter Nome.

- Jeg tenker nesten ikke på annet, sier Lisbeth Skei.

Der det skjer

Sammen med kapellmester Ingrid Bjørnov har NRK-paret fått ansvaret for NRKs 25 timer lange nyttårssending, der 13 timer er produsert av NRK.

Sendingen får innslag fra 53 land og 73 TV-stasjoner.

- Dette blir ikke årtusenets store nyttårsgallashow. Vi skal ikke lage show i studio, vi skal være til stede der det skjer, understreker Petter Nome.

Full beredskap

Litt show blir det likevel. Solveig Kringlebotn, Noora, Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen vil spille i studio, mens Petter Nome og Lisbeth Skei feirer sammen med ulike gjester. Og dette er sendinga der det meste kan gå galt. NRK har full teknisk beredskap i bakhånd .

- Mye kan gå galt. Rent egoistisk er det verste at teknikken svikter og vi ikke kommer på lufta. Men det verste er selvsagt dersom det skjer en stor katastrofe i verden, sier Nome.

TV2 overlater til NRK å lage det bredeste nyttårsprogrammet. Dorthe Skappel blir allikevel TV2s nyttårsstjerne i TV-programmet «Fredsstjerne» en halvtime før midnatt.

Her kan du følge historien bak og byggingen av Vebjørn Sands enorme fredsstjerne på Gardermoen.

NRK og TV3 deler rettighetene til den internasjonale samsendinga «2000 Today». Den vil gå i sin helhet på TV3, mens NRK går inn og ut av studio på Marienlyst for å følge nyttårsfeiring verden rundt. Sendinga starter klokka elleve, og først en halvtime ut i det nye året kan programlederne gå hjem.

- Vi går vel neppe hjem. Vi har ei champagneflaske på lur i studio, smiler Lisbeth Skei og Petter Nome.

NYTTÅRSVERTER: Ingrid Bjørnov, Lisbeth Skei og Petter Nome skal lose oss inn i det nye årtusenet.