Leder Spellemannfesten

Veteran Bård Tufte Johansen leder Spellemann-festen sammen med fersking Jon Almås. Men de påtar seg ikke ansvar for nachspielet!

Showet går av stabelen i Oslo Spektrum 2. mars, og vises på NRK1 kvelden etter.

Men, altså: Denne gangen må du fikse nachspielet selv.

Klok av skade etter fjorårets utdeling, har Bård satt foten ned. Etter Spellemannprisen 2000, rant det nemlig over av folk hjemme i leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo.

Knuste dør

- For å si det sånn: Visse ting lærer man av. Jeg inviterte egentlig bare John Carew og et par andre, men da Harald (Eia, red.anm.) reiste seg opp i salen etter sending og skreik at det var nachspiel hjemme hos meg, og ga alle adressen, gikk det som det måtte gå, sier Bård.

Og det må ha vært et heftig nachspiel: Over 100 personer presset seg inn i leiligheten, og en eller annen knuste også en dør - med øks.

- Det var så mye folk at jeg ble presset inn i en krok på mitt eget kjøkken. Heldigvis tok naboene det greit, sier Bård.

Ikke direkte

Nytt av året er at showet blir vist på tv først kvelden etter selve utdelingen, altså lørdag 3. mars.

Bård og Jon skal lede hver sin del av showet, og skal vi tro deres egne musikkpreferanser, blir det slik at Bård tar seg av den bråkete delen med rock og pop, mens Jon leder den mer sobre avdelingen for klassisk, jazz og viser. I hvert fall starter de to en diskusjon om hvilket instrument de liker best. Jon holder en knapp på piano, mens Bård går mer i retning gitar.

- Noen tips til Spellemann-debutant Almås?

- Det er viktig å folk til å le. Kanskje fortelle noen vitser. Får man til det, er det en god følelse når det sitter flere tusen i salen.

- Jeg er fornøyd bare publikum klapper, sier Jon.

LEDER SHOWET: Bård Tufte Hohansen gleder seg til å lede Spellemann-showet - selv om han er midt inne i en ny og hektisk runde med «Åpen post». Jon Almås fra «Nytt på nytt» er den andre programlederen.